Yatırımcı Günleri'nin ilki New York'ta başlıyor: Neler konuşulacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yatırımcı Günleri'nin ilki New York'ta başlıyor: Neler konuşulacak?
Doviz.com
11.01.2024 11:52

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Yatırımcı Günleri'nin ilkini bugün New York'ta düzenleyecek. Peki, toplantıda neler konuşulacak? İşte detaylar..

TCMB Başkanı Erkan'ın yatırımcılarla buluşacağı toplantıda enflasyon, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konularda sunumlar yapılacak ve teknik sorular yanıtlanacak.

Bugün gerçekleştirilecek toplantı, davetlilere "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sizleri Türk yetkililer ve yatırımcılar ile görüşeceğiniz bir güne davet ediyor" notuyla iletildi.

Enflasyon, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konularda sunumların yapılacağı ve teknik soruların yanıtlanacağı toplantı, JPMorgan'ın New York'taki merkezinde gerçekleştirilecek.

Toplantı, TCMB Başkanı Erkan'ın "Para Politikası ve Enflasyon Görünümü" başlıklı sunumuyla başlayacak.

Erkan'ın sunumunun ardından Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Maliye Politikası ve Hazine'nin Finansman Görünümü" başlıklı online bir konuşma yapacak.

Toplantının ikinci bölümünde "Türk Varlıklarına İlişkin Yatırımcı Görüşleri Paneli" düzenlenecek.

TCMB'den Başkan Erkan, başkan yardımcıları ve birim yöneticilerinin katılımıyla "Dezenflasyon Patikası", "Döviz Rezervleri Stratejisi" ve "Bankacılık Sektörü ve Makroihtiyati Çerçeve" başlıklı oturumların gerçekleştirileceği toplantı, TCMB Başkanı Erkan'ın soruları yanıtlayacağı kapanış oturumuyla sona erecek.

İLGİLİ HABER Dolar tarihinde ilk kez 30 lirayı aştı Döviz kurlarındaki kademeli yükseliş, yeni rekorları da beraberinde getirdi. İşte dolar ve euroda son durum...
REKLAMI KAPAT X