Yellen: Bankacılık sistemi sağlamlığını koruyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yellen: Bankacılık sistemi sağlamlığını koruyor
Doviz.com
16.03.2023 15:18

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, perşembe günü Senato Finans Komitesi’ne yaptığı açıklamada, ABD bankacılık sisteminin sağlamlığını koruduğunu ve Amerikalıların ihtiyaç duyduklarında yanlarında olacaklarını söyledi.

Bütçe oturumu için hazırlanan konuşmasında Yellen, Silicon Valley Bank’ın çöküşünün ardından ABD hükümetinin bu hafta bankacılık sistemine olan kamu güvenini desteklemek için attığı güçlü adımların mevduat sahiplerini koruma kararlılığının altını çizdiğini söyledi.

Yellen konuşmasında konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Komite üyelerine bankacılık sistemimizin sağlamlığını koruduğu ve Amerikalıların ihtiyaç duyduklarında mevduatlarının yanlarında olacağından emin olabilecekleri konusunda güvence verebilirim. Bu hafta attığımız adımlar mevduat sahiplerinin tasarruflarının güvende kalmasını sağlama konusundaki kararlılığımızı göstermektedir."

Hazırlanan açıklamalarda ayrıca İsviçre'nin en büyük bankalarından olan Credit Suisse gelişmesine ise değinilmedi.

Ancak Yellen, Hazine'nin batan her iki bankanın tüm mevduat sahiplerini korumak için Fed ve FDIC ile birlikte çalıştığını ve bankaların acil durum fonlarına erişimini sağlamak için yeni bir tesis kurduğunu belirterek, "Hiçbir vergi mükellefinin parası kullanılmıyor ya da riske atılmıyor" ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X