Yılın en çok tercih edilen uçuş rotaları belli oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Yılın en çok tercih edilen uçuş rotaları belli oldu
Doviz.com
17.08.2023 16:30

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yılın en çok tercih edilen uçuş rotalarını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, hava ulaşımında hizmet verilen yolcu sayısının 2023'ün 7 aylık döneminde bir önceki yıla kıyasla yüzde 22,65 artarak 118 milyon 679 bine ulaştığı görüldü.

İstatistiklere göre ekonomi sınıfında, 2023'ün ilk 7 ayındaki en pahalı dış hat tek yön uçak bileti 66 bin 600 TL ile İstanbul - Şanghay uçuşu oldu.

Gidiş - dönüş en pahalı dış hat uçak bileti ise 129 bin 900 TL ile İstanbul - Mexico City seferinde satıldı.

İç hatlarda ise tek yöne en pahalı uçak bileti 6 bin 24 TL’ye İzmir - Diyarbakır, en pahalı gidiş - dönüş uçak bileti İstanbul - Antalya rotasında 9 bin 241 TL’ye alıcı buldu.

En ucuz dış hat uçak bileti 263 TL

İstatistiklerine göre iç hatlar ve dış hatlarda uçak biletinin en pahalı satıldığı ay haziran olarak kayıtlara geçerken, en ucuz uçak biletlerinin iç hatlarda şubat ve mart, dış hatlarda ise nisan ve mayıs aylarında satıldığı belirtildi.

İç hatlarda en ucuz tek yön uçak bileti 384 TL ile Dalaman - İstanbul uçuşunda satılırken, en ucuz iç hat gidiş - dönüş uçak bileti ise İstanbul – Konya seferini gerçekleştiren uçuşla oldu.

Dış hatların en ucuz tek yön uçak bileti ise 263 TL ile İstanbul – Tahran seferine satıldı.

En çok ercih edilen rotalar

En çok uçuşun iç hatlarda mayıs, dış hatlarda haziran ayı olarak belirtildiği rapora göre, ülke içinde en çok tercih edilen rotalar İstanbul’dan Trabzon, Antalya ve İzmir’den İstanbul oldu.

Dış hatlarda ise en çok İstanbul’dan Tahran, Bakü ve Taşkent şehirlerine yolculuk yapıldı.

65 yaş üstünün rotası yine Almanya oldu

65 yaş üstü yolcular ise iç hatlarda en çok İstanbul, İzmir ve Ankara’ya, dış hatlarda ise Stuttgart, Hamburg ve Paris’e uçtu.

Öğrencilerin ise iç hatlarda tercihi İstanbul, İzmir ve Ankara; dış hatlarda da Bakü, Düsseldorf ve Amsterdam oldu.

İLGİLİ HABER Türkiye’den yapılan Schengen başvurularını en fazla hangi ülke reddetti? 2022'de Türk vatandaşlarının Schengen Vizesi başvurularının en fazla Alman Büyükelçiliği tarafından reddedildiği bildirildi.
REKLAMI KAPAT X