Yılmaz: Yatırım için yeni yol haritası üzerinde çalışıyoruz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yılmaz: Yatırım için yeni yol haritası üzerinde çalışıyoruz
Doviz.com
10.05.2024 17:09

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'ye gelen yatırımların nitelik ve nicelik olarak artmasını sağlayacak yeni bir yol haritası üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Yılmaz, "Toplantımızda Eylem Planı kapsamında yürütülmekte olan çalışmaları, yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarına uluslararası bir bakış açısı kazandırılmasını amaçlayan Yatırım Danışma Konseyi toplantısı hazırlıklarını ele alacağız" dedi.

Yılmaz, bugünkü toplantıda özel sektör tarafından istihdam eksenli önemli bir ihtiyaç alanı olarak dile getirilen ve Orta Vadeli Program'da da yer alan öncelikli reform alanlarından biri olan "Mesleki Teknik Eğitimde Özel Sektör Odaklı Dönüşüm" konusunun özel olarak ele alınacağını da söyledi.

Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde önceliğimiz ülkemizde yatırımcıların öncelik verdiği güven ortamını sağlamak, finansal istikrarı pekiştirmek, sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışını sağlamaktır" dedi.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Yılmaz'ın açılış konuşması ile başladı. Toplantının tamamlanmasının ardından gelişmeler yazılı açıklama ile duyurulacak.

İLGİLİ HABER Kamuda tasarruf: İlk etapta uygulanması beklenen tedbirler Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Peki, kamuda ne tür önlemler bekleniyor? İşte detaylar..

 

REKLAMI KAPAT X