YKS sonuçları açıklandı: Birinciler hangi illerden çıktı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
YKS sonuçları açıklandı: Birinciler hangi illerden çıktı?
Doviz.com
16.07.2024 08:23

Üniversite sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sone erdi. ÖSYM Başkanı Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Buna göre YKS sonuçları takvime göre bir gün erken açıklandı. YKS sonuçlarının 17 Temmuz'da açıklanması bekleniyordu.

YKS 2024 sonuç sorgulama

Adaylar “YKS 2024 sınav sonuçları açıklandı” duyurusunun ardından T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle sonuçlara erişim sağlayabilecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.

YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

2024 YKS Tercih Kılavuzu'nun açıklamasının ardından üniversite adayları tercihlerini yapabilecek. ÖSYM'nin tercih takvimi ise henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz sene tercih süreci 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde yapılmıştı.

YKS birincileri

2024-YKS sonuçlarına göre Temel Yeterlilik Testi'nde Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi'nden Süleyman Mete Genç birinci oldu. AYT Eşit Ağırlık alanında İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Berra Kuruş, Sayısal alanda Elazığ Cemil Meriç Fen Lisesi'nden Arda Taşdemir, Sözel alanda Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi'nden Fatih Emre Düzcan birinci çıktı.

2024-YKS sonuçlarına göre, Yabancı Dil Testi İngilizcede İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Mehmet Alp Güneş, Almancada İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nden Sevgi Kırmızıbekmez, Fransızcada İstanbul Çapa Fen Lisesi'nden Yunus Emre Aydoğan, Arapçada İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Yusuf Salih Orhan, Rusçada Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi'nden Safiye Yaşar birinci oldu.

İLGİLİ HABER Devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programları kapatıldı YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı.
İLGİLİ HABER Özel okul fiyatları ek masraflarla 1 milyon liraya ulaştı LGS puanlarının açıklanmasının ardından ailelerin çocuklarını gönderecekleri okul arayışları da hız kazandı. Servis, kırtasiye ve yemek gibi ek hizmetlerin eklenmesiyle bazı okullarda yıllık maliyetin ise 1 milyon liraya ulaştığı görüldü.
İLGİLİ HABER Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurum ve vakıflar YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci ve velilerin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin hazırlıkları sürüyor. Bu hazırlıkların arasındaysa en çok aranan konuların arasında "burs" geliyor. İşte üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için burs veren kurumlar...
Etiketler: YKS ÖSYM lise üniversite
REKLAMI KAPAT X