Yunanistan 'Altın Vize' fiyatlarını 3'e katladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yunanistan 'Altın Vize' fiyatlarını 3'e katladı
Doviz.com
02.09.2024 15:00

Yunanistan'ın 250 bin euro olan altın vize fiyatları 800 bin euroya çıkardığı bildirildi. Buna göre eylül ayının başından itibaren emlak alımı yoluyla Yunanistan’da oturma izni edinebilmek için yabancılar daha fazla para ödemek zorunda kalacak.

Sözcü’den Yaşar Anter’in aktardığına göre Atina, “Altın Vize” (Golden Visa) uygulamasının şartlarını zorlaştırdı. Büyük kentlerde “Altın Vize” alabilmek için yapılması gereken asgari yatırım 800 bin euroya çıkarıldı.

Bu kapsamda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden birinin vatandaşı olmayanlar, 1 Eylül’den itibaren emlak alımı yoluyla Yunanistan’da oturma izni edinebilmek için daha fazla para ödemek zorunda kalacak.

Diğer kentlerde ve bölgelerde ise yeni uygulamaya göre alt sınır 400 bin Euro olarak belirlendi.

“Altın Vize” adı verilen oturma iznine sahip olanlar herhangi bir kısıtlamaya tabi tutulmaksızın, AB bölgesinde serbest dolaşım imkanına sahip oluyor.

Yunanistan’ın “Altın Vize” uygulamasından bugüne dek en çok Çinliler ve Türklerle, Gazze Savaşı’nın başlamasından sonra İsrailliler yararlandı.

Gerekli emlak yatırımını yapan kişiye verilen “Altın Vize”, o kişinin aile üyelerini (birinci dereceden akrabalar) de kapsıyor ve 5 yıl boyunca geçerli oluyor. Söz konusu emlak beş yılın ardından hâlâ “Altın Vize”yi alan kişiye ait ise uygulama beş yıl daha uzatılıyor.

İLGİLİ HABER Portekiz’de altın vizenin yolu fonlardan geçiyor Portekiz, altın vize programı kapsamında gayrimenkule yönelen yatırımların fonlara geçmesi için harekete geçti.
REKLAMI KAPAT X