Yurt dışı çıkış harç pulu stoklanabilir mi?: Gelir İdaresi Başkanlığından vatandaşlara uyarı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yurt dışı çıkış harç pulu stoklanabilir mi?: Gelir İdaresi Başkanlığından vatandaşlara uyarı
Doviz.com
15.06.2024 15:44

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vatandaşların mağdur olmamaları için yurt dışı çıkış harç pullarına yönelik uyarıda bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruda, yurt dışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların basına yansımasının ardından açıklama yapma gereğinin doğduğu bildirildi. 

İLGİLİ HABER Yurt dışı çıkış harcında 10 kata varan zam beklentisi TBMM gündemine bayram tatilinin ardından gelecek vergi paketi içerisinde yurt dışı çıkış harcına 10 kata varan zammı da içeren bir maddenin olduğu bildirildi.

Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışına çıkış harçlarının da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğuna işaret edilen duyuruda, şunlar aktarıldı:

"Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır.

Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir.

Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez.

Vatandaşlarımızın bu tür spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmaması için Başkanlığımız açıklamalarını takip etmesi önem arz etmektedir."

İLGİLİ HABER Bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri uzatıldı Kültür ve Turizm Bakanlığı, bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatlerinin uzatıldığını duyurdu. İşte düzenlenen yeni kapanış saatleri..
REKLAMI KAPAT X