Z kuşağının aylık geliri 40 bin TL’yi geçti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Z kuşağının aylık geliri 40 bin TL’yi geçti
Doviz.com
22.07.2024 10:37

Yapılan son araştırmalar, Z kuşağının fiziksel bir iş yerinde çalışmak yerine internet üzerinden para kazanmayı tercih ettiğini ortaya koydu. Bu tercih sonrasında internetten para kazanan Z kuşağının aylık ortalama geliri ise 40 bin TL'nin üzerine kadar çıktı.

Son dönemde Z kuşağı ile ilgili en çok duyduğumuz söylem “çalışmayı sevmiyorlar” olabilir. Fakat işin aslı tam olarak böyle değil. Yapılan son araştırmalara göre Z kuşağı çalışmayı değil, fiziksel olarak çalışmayı sevmiyor.

Yani, Z kuşağı, kendisinden önceki X ve Y kuşağı gibi fiziksel olarak yorulacakları işleri tercih etmiyorlar. Örneğin bir mağazada ya da restoranda ya da teknik serviste çalışmaya sıcak bakmıyorlar.

Bunun yerine internet ve sosyal medya üzerinden yaratıcılık üzerine işlerle para kazanıyorlar.

Günümüzde sosyal medya üzerinden içerik üreticilerle yürütülen affilate programları söz konusu. Bu programlar verimlilik üzerinden katılımcılara pay veriyor. Örneğin hesabınız üzerinden X, Y, Z sitelerine linklemeler veren kullanıcılar, bu sitelerden satın alınan ürünler üzerinden yüzde alıyor.

Bunun yanında grafik tasarım programları üzerinden freelance olarak yapılan işlerde de para kazanma oranı hayli fazla.

Teknolojioku’dan Mustafa Yılmaz’ın aktardığı konuyla ilgili bir araştırma, Z kuşağından bu işlerlerle ciddi şekilde ilgilenenlerin ayda ortalama 40.000 TL’den fazla para kazandığını gösterdi.

Bu durum ise Z kuşağının fiziksel olarak yorularak, daha düşük meblağlar kazanmaya sıcak bakmamasının ve genel olarak kendisine internet ile sosyal medya üzerinden gelir modeli düzenlemeye çalışmasının gerekçesi olarak gösterildi.

İlgili habere göre önümüzdeki süreçte, internet ve sosyal medya üzerinden para kazanma olayının yaygınlaşmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABER YouTube para kazanma koşullarında kolaylık sağladı Son yıllarda farklı bir gelir modeli olan sosyal platformlar üzerinden içerik oluşturmaya olan ilgi giderek artırıyor. YouTube ise İş Ortağı Programı kapsamında para kazanmak isteyen bireylerin şartlarında iyileştirmeye gidiyor.
REKLAMI KAPAT X