Zelenskiy barış görüşmeleri için yine Türkiye’yi önerdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Zelenskiy barış görüşmeleri için yine Türkiye’yi önerdi
Doviz.com
28.05.2025 11:41

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya ile yapılacak müzakereler için Malta ve Afrika ülkelerinin teklif yaptığını ancak ev sahipliği için en gerçekçi yerlerin Türkiye, İsviçre ve Vatikan olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Rusya ile barış müzakerelerine de değinen Zelenskiy, Rusya'nın görüşmeler için Belarus'u önerdiğini fakat bunun Ukrayna için imkansız olduğunu dile getirdi.

Barış görüşmeleri için en gerçekçi yerlerin Türkiye, İsviçre ve Vatikan olduğunu aktaran Zelenskiy, Malta ve Afrika ülkelerinin de barış görüşmelerine ev sahipliği yapmak istediğini paylaştı.

İLGİLİ HABER Rusya-Ukrayna zirvesi sonuçlandı: Masadan esir takası anlaşması çıktı Rus ve Ukraynalı heyetler arasında Dolmabahçe'de gerçekleşen yaklaşık 1 saat 30 dakikalık barış görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından tarafların 1000 savaş esirinin takası konusunda anlaştığı açıklandı.

Rusya: NATO, Ukrayna'daki krizi kullanıyor

Moskova’dan bugün yapılan açıklamada ise Rusya Savunma Bakanı Andrey Belusov, NATO'nun Ukrayna krizini, Doğu ve Orta Avrupa ile Baltık ülkelerindeki varlığını artırmak için kullandığını söyledi.

Batı'nın Rusya'ya stratejik yenilgi yaşatmaya çalışmaya devam ettiğini ifade eden Belusov, Rusya'nın Ukrayna'daki cephenin neredeyse tüm alanlarında ilerleme kaydettiğini aktardı.

Belusov, Kiev'in Rusya'nın çatışmayı çözmeye hazır olduğunu görmezden geldiğini de sözlerine ekledi.

REKLAMI KAPAT X