Zorunlu trafik sigortasında tarife güncellendi: İllere ve basamaklara göre yeni ücretler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Zorunlu trafik sigortasında tarife güncellendi: İllere ve basamaklara göre yeni ücretler
Doviz.com
07.01.2024 12:39

Zorunlu trafik sigortasında yapılan son değişikliklerin ardından Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayımladı. İşte illere ve basamaklara göre yeni tavan ücretler..

Mayıs 2023'ten itibaren yüzde 2 olarak uygulanan zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı aralık ayının ortasında 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlenmişti.

Kararın bir gün sonrasında ise Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), yetkisini kullanarak, 2024 yılının ilk 4 ayı içinde belirlediği trafik sigortasındaki yüzde 5’lik prim artışını ocak ayı için yüzde 10’a çıkarmıştı.

İLGİLİ HABER Zorunlu trafik sigortasında prim artış oranı yükseltildi Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), yetkisini kullanarak, 2024 yılının ilk 4 ayı içinde belirlediği trafik sigortasındaki yüzde 5’lik prim artışını ocak ayı için yüzde 10’a çıkardı.

Ocak ayına girilmesiyle birlikte ise yeni sigorta bedellerinde aralık ayına göre yüzde 10 artış yapıldı.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi de 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olan tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayımladı.

İllere ve basamaklara göre yeni tutarlar

İlgili tarifeye göre yeni trafik sigortası tutarları en az miktar olarak İstanbul'da 3 bin 706 lira olurken, Ankara'da 3 bin 601 lira, İzmir'de ise 3 bin 496 lira olarak belirlendi.

En yüksek trafik sigortası tutarları İstanbul'da 22 bin 236 lira olurken, Ankara'da 21 bin 607 lira, İzmir'de ise 20 bin 978 lira olarak belirlendi.

Diğer illere ve basamaklara göre sigorta tutarları ise şöyle listelendi:

Trafik sigortası nedir?

Trafik sigortası, yaşayabileceğiniz bir kaza sonucunda karşı tarafın aracına, üçüncü şahısların malına ya da bedeni zararlarına karşı olan yükümlülüğünüzü poliçenizin kapsamındaki teminat ve limitlere göre sizin adınıza ödenmesidir.

Araçta trafik sigortalarının bulunmaması halinde trafiğe çıkmaları kanunen yasaktır. Sigortasız olduğu tespit edilen araçlara ise ceza kesilmektedir.

İLGİLİ HABER Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında kırılma noktaları: 2023 yılında otomotiv sektörü Otomotiv sektörü, pek çok dikkat çeken gelişmenin yaşandığı bir yılı, sektörün tarihinde daha önce görülmemiş düzenlemelerle birlikte kapattı. Peki, bu gelişmelerin sıfır ve ikinci el araçlar üzerindeki etkisi nasıl oldu? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X