14 yıllık Bitcoin tarihinin işlem ücreti rekoru kırıldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
14 yıllık Bitcoin tarihinin işlem ücreti rekoru kırıldı
Doviz.com
24.11.2023 15:23

Bir kripto para yatırımcı, Bitcoin bloğundaki bir transferin daha hızlı halledilmesi için ödül oranını yanlış ayarlanmasından sonra 3,1 milyon dolar işlem ücreti ödedi. Bu rakam ise 14 yıllık Bitcoin tarihinin rekor seviyesi oldu.

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ve ABD hükümeti arasında yapılan anlaşma sonrası Bitcoin ve altcoinlerde hareketlilik hız kazandı.

İLGİLİ HABER Binance, regülatörlerle mutabakata varıldığını duyurdu Binance, kripto piyasasını sarsan Changpeng Zhao'nun istifasının ardından kendisine yöneltilen iddialar hakkında açıklamada bulunarak, regülatörlerle mutabakata varıldığını duyurdu.

Bu hareketliliğinin ortasında kripto piyasasında ise ilginç bir olay yaşandı. Buna göre bir balina, yapmak istediği transferi hızlandırmak isterken elinde bulunan 83,65 BTC’yi (3,14 milyon dolar) kaybetti. Transfer işleminde gönderici cüzdanın transferden yalnızca birkaç dakika önce kurulması ise dikkat çekti.

Öte yandan bu işlem şimdiye kadarki en büyük dolar bazlı Bitcoin işlem ücreti olarak kayıtlara geçti. Önceki rekor, birkaç ay önce PayPal/Paxos’un dahil olduğu 510 bin dolarlık işlem ücreti olmuştu.

Diğer taraftan en büyük BTC bazlı işlem ücreti 2016 yılında 291 BTC olarak ödenmişti. 

İşlem ücretinin yüksekliği ise işlemin daha hızlı halledilmesi için ödül oranının yanlış ayarlanmasından kaynaklandı.

Geçmişte hatalar nedeniyle kaybedilen ve geri ödenen pek çok örnek bulunuyor. Buna göre 2019’da, Ethereum madencilik havuzu Sparkpool, bir kullanıcıya 400.000 dolarlık işlem ücreti nedeniyle kaybedilen fonların yarısının geri alınmasında yardımcı olmuştu.

F2Pool ise eylül ayında Paxos tarafından yanlışlıkla gönderilen 19,8 BTC’lik işlem ücretini iade etmişti.

Ancak, Bitmain'e ait bir madencilik havuzu olan AntPool, fazladan ödenen ücretle ilgili herhangi bir duyuru yayımlamadı.

Öte yandan Whale Alert verilerine göre alıcı cüzdan gönderilen 139,42 BTC’nin henüz yalnızca 55,76 BTC’sini alabildi.

Kaynak: Whale Alert

REKLAMI KAPAT X