Ahbap Derneği kripto para ile yardım toplamaya başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ahbap Derneği kripto para ile yardım toplamaya başladı
Doviz.com
07.02.2023 16:16

Haluk Levent, Ahbap Platformu’nun Kahramanmaraş’taki deprem için kripto para ile yardım toplayabilmesi için MASAK'tan gerekli onayı aldığını bildirdi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 ve 7,6’lık büyük depremler sonrası bölgeye yardım ulaştırılması için ülke genelinde büyük bir seferberlik başlatıldı. Sanatçı ve Ahbap Platformu kurucusu Haluk Levent, bölgede mağdur olan insanlara yardım amacıyla yeni bir duyuruda bulundu.

Haluk Levent sabaha karşı yaptığı paylaşımda dünyanın pek çok yerinde insanların kripto para aracılığı ile yardım yapmak istediğini söylemiş ancak ilgili düzenleme olmadığı için bunu yapamadıklarını belirtmişti.

Daha sonrasında ise MASAK ile görüşme yapacağını ve şeffaflığın sağlanması şartıyla bunun olabileceğini belirtti. Levent herkesin hesabında toplanacak olan kripto parayı görebilmesini ve nerede kullanıldığını bilmesini istedi. Görüşme sonrasında MASAK’tan olumlu yanıt aldığını belirten Haluk Levent, oluşturulan bir cüzdanda kripto para ile yardım toplanacağını açıkladı.

Levent açıklamasında, "MASAK ile görüşme yapıldı. Sağ olsunlar. Bu yayınlayacağım hesap 1 hafta sonra kapanacak ne toplandıysa her saniye sizler görebileceksiniz. Makbuzu paylaşacağım. Herkes buraya stablecoin göndererek bağış yapabilir.” ifadelerini kullandı.

Stablecoin’ler değeri dolara sabitlenmiş kripto varlıklar ile tanımlanıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamalarına göre 3549 vefat ve 22 bin 168 yaralımızın olduğu açıklandı.

Bölgeye ise AFAD tarafından 100 milyon TL ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 250 milyon TL olmak üzere toplam 350 milyon TL acil durum ödeneğinin gönderildiği belirtildi.

REKLAMI KAPAT X