Amazon NFT girişimiyle kripto pazarına mı giriyor?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Amazon NFT girişimiyle kripto pazarına mı giriyor?
Doviz.com
30.01.2023 16:18

Amazon'un planlarına aşina olan bazı kaynaklar, e-ticaret devinin ilkbaharda NFT girişimi başlatmayı planladığını belirtti. 

Kaynakların aktardığına göre ayrıca şirketin Amazon Web Hizmetleri (AWS) aracılığıyla değil de, birincil platformunda bir dijital varlık girişimi başlatmayı araştırdığı iddia edildi.

Amazon'un bu girişimi başlatması ise uzun süre popülerliği arttıktan sonra şu anda bir dönüm noktasında bulunan sektörün güvenilirliğini ve canlılığını artırabilir.

Konuya yakın kaynakların paylaştığına göre ayrıca nisan ayında bir lansman yapılmasının planlandığını da belirtildi. Bu lansmanda Amazon'un Web3 hedefleri doğrultusunda blockchain tabanlı oyunlar ve NFT koleksiyonlarının da yer alacağı aktarıldı.

Amazon CEO'sunun NFT'lere olan ilgisi

Amazon'un bir pazar yeri açmayı planlayıp planlamadığı belirsizliğini korurken, Seattle merkezli şirketin olası bir hamlesi, e-ticaret devinin büyüklüğü, ölçeği ve etkisi nedeniyle sektördeki OpenSea veya Rarible gibi mevcut oyuncuları önemli ölçüde etkileyecektir.

Son olarak, şirket CEO'su Andy Jassy, Nisan 2022'de verdiği bir röportajda şirketteki NFT'lerin büyüme potansiyeline olan inancını dile getirmişti. 

Ayrıca, kripto para birimini perakende işleri için bir ödeme seçeneği olarak dahil etmenin acil bir plan olmadığını ancak gelecekte gerçekleşme olasılığının yüksek olduğunu belirtmişti. Son iddialar doğruysa, NFT alanına gerçekleştirilebilecek potansiyel bir hamle bu yılın nisan ayında gerçekleşebilir.

Ayrıca, Andy Jassy'nin koleksiyon ürünleri sektöründe daha önce de deneyimi bulunuyordu. Ancak, Harvard'dan mezun olduktan sonra basılı ve dijital medya aracılığıyla çok çeşitli koleksiyon ürünleri sunma konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan MBI'da proje yöneticisi olarak çalışan Jassy'nin, faaliyetlerinde düşüş görülen NFT pazarına girip girmeyeceği henüz netleşmedi. 

REKLAMI KAPAT X