Avustralya’da Binance’in türev lisansı iptal edildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Avustralya’da Binance’in türev lisansı iptal edildi
Doviz.com
06.04.2023 14:24

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu, Binance’in Avustralya operasyonuna yönelik türev lisansını iptal etti.

Türev ürünler ve döviz sözleşmelerinde piyasa oluşturulmasına, belirli finansal ürünlerin başka bir kişi adına işlem görmesine ve belirli finansal ürünlerde finansal ürün tavsiyesi verilmesine izin verirken, iptal edilen lisans ile 14 Nisan’dan itibaren kullanıcılar artık türev pozisyonlarını yükseltemeyecek veya yeni pozisyon açamayacak.

Müşterilerin mevcut türev pozisyonlarını ise 21 Nisan’dan önce kapatması gerekecek. Aksi takdirde borsa kalan tüm açık pozisyonları o tarihte kapatacak.

Avustralya düzenleyicisi ayrıca konuyla ilgili paylaşımında, perakende ve toptan satış müşterilerinin sınıflandırılması da dahil olmak üzere borsanın ülkedeki finansal hizmetler işinin hedefli bir incelemesini sürdürdüğünü belirtti.

ASIC ise AFS lisansının iptal edilmesi veya askıya alınması gerekip gerekmediğini değerlendirmek için 29 Mart’ta bir duruşma bildirimi yayımladı.

ASIC Başkanı Joe Longo, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “AFS lisans sahiplerinin perakende ve toptan satış müşterilerini yasaya göre sınıflandırması kritik önem taşıyor. Kripto türevleri ticareti yapan perakende müşterilere, Avustralya’daki finansal hizmetler yasaları kapsamında önemli haklar ve tüketici korumaları sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Karar sonrası Binance’ten yapılan açıklamada ise borsanın türev ticaretini sonlandırarak, daha odaklı bir yaklaşım izlemenin seçildiği belirtildi. Avustralya’daki kullanıcıların spot ticaretlerine ise devam edebileceği aktarıldı.

REKLAMI KAPAT X