Binance, Bitzlato için 346 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance, Bitzlato için 346 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi
Doviz.com
24.01.2023 15:21

Reuters, Binance'in el konulan kripto borsası Bitzlato için 346 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdiğini açıkladı.

Reuters'in paylaştığına göre kripto devi Binance, kurucusu geçen hafta ABD makamları tarafından "kara para aklama" iddiasıyla tutuklanan Bitzlato dijital para borsası için yaklaşık 346 milyon dolarlık Bitcoin işlemi gerçekleştirdi.

Adalet Bakanlığı 18 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Çin'de yaşayan bir Rus vatandaşı olan Bitzlato'nun kurucu ortağı ve çoğunluk hissedarı Anatoly Legkodymov'u, 700 milyon dolarlık yasa dışı işlemler nedeniyle suçlamıştı. 

Adalet Bakanlığı ayrıca Bitzlato'nun müşteriler üzerindeki geçmiş kontrollerinin gevşekliğine vurgu yapmış ve borsanın kullanıcı bilgilerini paylaştığını açıklamıştı.

ABD Hazinesi Mali Suçları Uygulama Ağı'nın (FinCEN) geçen hafta yaptığı açıklamaya göre ayrıca Binance, Mayıs 2018 ile Eylül 2022 arasında alınan Bitcoin miktarına göre Bitzlato'nun ilk üç karşı tarafı pozisyonundaydı.

Bir Binance sözcüsü ise e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Bitzlato hakkındaki soruşturmalarını desteklemek için uluslararası kolluk kuvvetlerine önemli ölçüde yardım sağladıklarını söyledi. Şirketin kolluk kuvvetleriyle "iş birliği içinde çalışmaya" kararlı olduğunu da belirten sözcü, Bitzlato ile ilişkileri ya da bu tür kurumlarla iş birliğinin niteliği hakkında ayrıntı vermeyi reddetti.

Ancak, ABD'li blockchain araştırmacısı Chainalysis tarafından derlenen ve Reuters tarafından paylaşılan rakamlara göre Binance, Mayıs 2018 ile geçen hafta kapanışı arasında Bitzlato için yaklaşık 205.000 işlemde, 345,8 milyon dolar değerinde Bitcoin taşıdı. 

Veriler, bu dönemde Bitzlato'dan Binance'e yaklaşık 175 milyon dolar değerinde Bitcoin transfer edildiğini ve Binance'in en büyük alıcı karşı taraf olduğunu gösterdi.

REKLAMI KAPAT X