Binance CEO'su CZ Twitter'a yatırım yaptı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance CEO'su CZ Twitter'a yatırım yaptı
Doviz.com
02.11.2022 14:14

Binance'in CEO'su Changpeng Zhao (CZ), Twitter'a 500 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, Elon Musk'ın Twitter’ı satın almasının ardından, Twitter’a 500 milyon dolar yatırım yapmaya karar vermesinin ana nedeninin Twitter’ın ifade özgürlüğünü desteklemesi olduğunu söyledi.

7 milyondan fazla takipçisi olan aktif bir Twitter kullanıcısı olan CZ, platforma yatırım yapmasının güçlü nedenleri olduğunu belirtti.

Avrupa'nın en büyük teknoloji konferansı olan Web Summit'in Lizbon'daki açılış etkinliğinde konuşan Zhao, "Yatırım yapmamızın bir numaralı nedeni, Twitter’ın önemli bir ifade özgürlüğü platform olması. Biz de bu ifade özgürlüğüne destek olmak istiyoruz." dedi.

Musk'ın Twitter'ı satın alması, mahkeme süreci de dahil olmak üzere aylarca süren bir dönemin ardından geçtiğimiz hafta perşembe günü tamamlandı.

Musk'ın 44 milyar dolarlık anlaşmadaki yatırımcılarının çoğu Sequoia Capital, Fidelity Management, Andreessen Horowitz ve Brookfield gibi fonlardan oluşuyor.

Elon Musk ise şirketi satın aldıktan sonra, üst yöneticiler de dahil olmak üzere pek çok çalışanı kovdu.

Musk’ın karar alma mekanizmasını tamamen üzerine alarak yönetim kurulu üyelerinin üyeliklerini iptal etmesinin ardından, Binance gibi azınlık paya sahip yatırımcıların ise şirket üzerindeki faaliyetlerde ne kadar aktif olabilecekleri belirsizliğini koruyor.

Binance ise, geçen hafta blockchain ve kripto endüstrisinin Twitter'a nasıl yardımcı olabileceği üzerinde çalışmak üzere bir ekip oluşturduğunu söyledi.

Aktif bir Twitter kullanıcısı olduğunu söyleyen Zhao, Binance'in platformda uzun vadeli bir yatırımcı olmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Musk ayrıca salı günü, Twitter'ın mavi tik rozeti için kullanıcılardan 8 dolar ücret alacağını açıkladı. Zhao ise, bu fikri desteklediğini belirtti.

Musk'ın platformda yapabileceği diğer değişiklikler sorulduğunda ise Zhao, "Elon Musk tahmin etmesi çok zor bir adam." dedi.

REKLAMI KAPAT X