Binance’e bir soruşturma daha açıldı: Ofisinde arama yapıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Binance’e bir soruşturma daha açıldı: Ofisinde arama yapıldı
Doviz.com
05.07.2023 13:25

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), kripto borsasının artık feshedilmiş olan yerel türev işiyle ilgili bir soruşturmanın parçası olarak Binance’in ülkedeki ofislerinde arama yaptı.

Binance’in Avustralya ofisleri, türev ürünleri soruşturması kapsamında düzenleyici kurum tarafından arandı.

Konuya tanık olan kişiler, ASIC’in salı günü Binance Avustralya ofisinde arama yaptıklarını açıkladı.

ASIC tarafından yürütülen soruşturmada ise bireysel ve toptan müşterilerin sınıflandırılması da dahil olmak üzere Binance Avustralya’nın türev işlemlerinin çeşitli yönlerine odaklanılıyor.

Nisan ayında Binance, spot platformunu işletmeye devam ederken yerel türev borsasını kapatma kararını duyurmuştu. Şirket daha önce ise toptan yatırımcı olarak yanlış sınıflandırılmaları nedeniyle bazı Avustralyalı kullanıcıların türev pozisyonlarını kapatmıştı.

ASIC ise daha önce Binance Avustralya’nın türev işlemleri için lisansını iptal etmişti. Ancak düzenleyici kurum, Binance’e yönelik incelemelerinin halen devam ettiğini belirterek aramalara ilişkin spesifik ayrıntılar vermeyi reddetmişti.

Binance ise bu duruma, Avustralya’daki kullanıcılara tam uyumlu bir şekilde hizmet verebilmek için yerel yetkililerle iş birliğini ve düzenleyici standartları karşılama taahhüdünü teyit ederek yanıt vermişti.

Dünyanın işlem hacmine göre en büyük kripto para borsası Binance’in, dünya çapında düzenleyici incelemeler ve soruşturmalarla karşı karşıya kalması ise kripto yatırımcılarının kısa vadede en büyük endişe kaynağı olmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABER Binance, SEC davasında mahkemeye yeni bir dilekçe verdi: Kabul edilirse ne olacak? Binance.US, mahkemeye verdiği dilekçede kullanıcıların fonlarını kullandıklarına yönelik hiçbir delil olmadığını söyledi.
REKLAMI KAPAT X