Binance'in şeffaflık raporu şirketle ilgili soru işaretlerini artırdı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance'in şeffaflık raporu şirketle ilgili soru işaretlerini artırdı
Doviz.com
12.12.2022 14:24

Son zamanlarda kripto para sektörüne daha fazla şeffaflık getirmeyi amaçlayan ve bunun için rezerv kanıt sistemini sunan Binance’in mali durumundaki gri alanlar, şirketle ilgili soru işaretlerini de artırdı.

Son olarak Binance CEO’su CZ, "rezerv kanıtı" fikrini ortaya attıktan sonra borsa platformlarını mali sağlıkları konusunda rezervlerini ayrıntılarıyla açıklamaya çağırmıştı.

Wall Street Journal tarafından sunulan bir rapora göre ise, sektöre daha fazla şeffaflık getirmeyi amaçlayan Binance, mali durumu ile ilgili kırmızı nokta olarak nitelendirilebilecek hususları paylaşmamıştı.

Wall Street Journal’ın ardından Mazars da, Binance'in rezervlerine ilişkin mali durumunda gri alanların olduğunu belirtti.

Özellikle Mazars raporu, iç kontrollerin kalitesi ve Binance'in varlıkları tasfiye etmek için kullandığı yöntemle ilgili bilgi eksikliği olduğunu belirterek şirketi eleştirdi.

Paylaşılan raporda, Binance'in rezerv kanıtlarının müşteri fonlarını %97 oranında güvence altına aldığını belirtti. Binance tarafından ise rezervlerin müşteri varlıklarına 1:1 oranla karşılandığı belirtilmişti.

Mazars raporunda, 597.602 Bitcoin bakiyesinin müşteri yükümlülüğünü yansıtırken, 582.486 Bitcoin bakiyesinin varlık bakiyesini oluşturduğu belirtildi. Bu iki rakam ise %97,4'lük rezerv karşılama oranına işaret etti.

Binance sözcüsü Jessica Jung ise, aradaki farkın müşterilere verilen BTC kredilerinden oluştuğunu ve söz konusu kredilerin teminatının BTC değil, diğer para birimlerinde olduğunu söyledi.

Binance bu gelişmenin ardından ayrıca, önümüzdeki haftalarda platformunda bulunan diğer kripto para birimleri ve ilgili rezervler hakkında bilgi yayınlamaya başlayacağını belirtti.

Analistler ise, şirketin mali gücünün tam ve gerçekçi bir resmini elde edebilmek için biraz daha beklenilmesinin gerekeceğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X