Binance, kripto ödeme hizmeti Binance Connect'i kapatıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance, kripto ödeme hizmeti Binance Connect'i kapatıyor
Doviz.com
16.08.2023 14:39

İşlem hacmine göre kripto para piyasasının lider borsası Binance, kripto ödeme hizmeti Binance Connect'i kapatma kararı aldı.

Borsanın sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, Binance Connect'in kapatılma kararı, şirketin ürün ve hizmetlerini düzenli olarak gözden geçirme politikasının bir parçası olarak alındı.

Şirketin konuyla ilgili açıklamasında ise, "Binance olarak, ürün ve hizmetlerimizi periyodik olarak gözden geçirerek, kaynaklarımızı uzun vadeli stratejimize uygun temel çabalara odaklamayı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz altı yıl içinde Binance, sadece bir borsa değil, aynı zamanda küresel blok zinciri ekosistemine yönelik çeşitlendirilmiş bir iş yelpazesine dönüştü. Piyasa ve kullanıcı ihtiyaçlarına yanıt olarak iş yaklaşımımızı sürekli olarak uyarlıyor ve değiştiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ancak BNB Chain'e dayalı merkezsiz bir borsa olan Biswap, salı günü yaptığı bir açıklamada, Binance Connect'in kapatılmasının arkasında yatan nedenin, Binance'in "destekleyici kart ödeme hizmetini sonlandırma" kararı olduğunu açıkladı.

Bu karar, Binance'in Avrupa'daki bankacılık ortağı Paysafe Solutions'ın desteğini birkaç ay önce kaybetmesinin ardından geldi.

Paysafe Solutions ise 25 Eylül 2023 itibarıyla Avrupa Tek Euro Ödeme Alanı (SEPA) desteğini Binance'e sunmayı sonlandıracak.

Rapora göre ayrıca bu adım, Birleşik Krallık finansal düzenleyicisi olan Finansal Davranış Otoritesinin (FCA), Binance'in ülkenin ödeme ağına ilişkin kullanımıyla ilgili endişeleri nedeniyle atıldı.

Binance Connect nedir?

7 Mart 2022 tarihinde Bifinity adıyla başlatılan Binance Connect, yatırımcıların kripto para ile ödemeleri kabul etmelerine olanak sağlayan bir hizmetti.

Hizmet, şirketleri kripto paralarla ödeme dönemine hazırlamayı amaçlıyordu. Ayrıca Visa ve Mastercard'ın yanı sıra 50 farklı kripto parayı ve tüm büyük ödeme yöntemlerini destekliyordu.

Kripto firmalarını geleneksel finansal sistemle buluşturan bir fiat-kripto ödeme sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren Binance Connect, şirketin Trust cüzdanına fiat-kripto girişi sağlayan bir nokta olarak da hizmet ediyordu.

Binance, düzenleyicilerle sorun yaşıyor

Binance son zamanlarda finansal hizmet sağlayıcıları ve düzenleyicilerle sorunlar yaşadı. Bu ay içerisinde Binance Australia, üçüncü taraf sorunları nedeniyle fiat hizmetlerini askıya almıştı.

Birkaç hafta önce, Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance'in ülke içindeki faaliyetlerini yasa dışı ilan etti. Haziran ayında ise Alman düzenleyiciler, Binance'in kripto saklama lisans başvurusunu reddetti.

Aynı zamanda, küresel kripto borsası, hem ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) hem de Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından lisanssız bir şekilde ABD'de borsa işletmekle suçlandı ve bu nedenle hukuki süreçlerle karşı karşıya kaldı.

REKLAMI KAPAT X