Binance, Rusya’daki faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Binance, Rusya’daki faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı
Doviz.com
27.09.2023 12:10

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’in, varlıklarını satarak Rusya pazarından çıkma kararı aldığı bildirildi.

Binance’den yapılan yazılı açıklamada, şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının CommEX firmasına satılması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Böylelikle şirketin Rusya pazarından tümüyle çıkacağı bilgisine yer verilen açıklamada, Rus kullanıcılar için “sorunsuz bir süreç” sağlanması için çıkış sürecinin bir yıl süreceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Binance Baş Uyum Görevlisi (CCO) Noah Perlman ise “Geleceğe baktığımızda, Rusya'da faaliyet göstermenin Binance'nin uyumluluk stratejisiyle uyumlu olmadığını görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle Rusya’da kripto para kullanımı son dönemde artarken, Binance, şirkete yönelik yaptırım tehlikesi nedeniyle Rusya’daki faaliyetlerinde çeşitli kısıtlamalara gitmişti.

İLGİLİ HABER Binance, Rusya'dan çıkış sinyali verdi Binance, Rusya’daki faaliyetlerine yönelik radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket sözcüsünün aktardığına göre, Rusya'dan tamamen çekilme de dahil tüm seçenekler Binance tarafından değerlendiriliyor.
REKLAMI KAPAT X