Binance varlıklarının %25'ini kaybetti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Binance varlıklarının %25'ini kaybetti
Doviz.com
10.01.2023 16:16

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 60 günden kısa bir süre içinde varlıklarının neredeyse %25'ini kaybederek zor bir dönemden geçiyor.

Aralık ayı ortasında CZ, Binance üzerinden 3 milyar doların üzerinde çıkış gerçekleştiğini bildirmiş ancak kullanıcılara borsanın herhangi bir kripto kışında hayatta kalacağına dair güvence vermişti.

Ancak, Binance borsası üzerinden gerçekleşen nakit çıkışları CZ'nin belirttiğinden önemli ölçüde daha fazla oldu.

Yakın zamanda yapılan bir borsa analizine göre, Binance son iki ayda 12 milyar doların üzerinde nakit çıkışı yaşarken, bunun 360 milyon doları geçtiğimiz cuma günü gerçekleşti. BNB coin de bu süre içinde değerinin %30'unu kaybetti.

DailyCoin'in haberine göre, 14 Aralık'ta borsa tarafından tutulan BUSD sabit coinlerinin sayısı ise %40 oranında düşerek tüm varlıklarda %25'lik bir kaybın yaşanmasına destek oldu.

Analistler ise BNB ve BUSD'nin performanslarının, yatırımcıların borsaya olan güvenindeki azalmaya işaret ettiğini vurguluyor.

CZ, aralık ayı ortasında Nansen raporunun geri çekilmesini küçümsediği için borsanın varlık varlıkları tek bir günde %15 oranında düşüş yaşamıştı.

Diğer taraftan Binance'in kurucu ortağı He Yi, şirketin hiçbir çalışanının kişisel kısa vadeli kripto işlemleri yapmasına izin verilmediğini ve işlem yapmadan önce pozisyonu 90 günden fazla tutması gerektiğini söyleyerek yatırımcılara güven vermeye çalışmaya devam etti.

REKLAMI KAPAT X