Binance.US CEO'su görevinden ayrılacak: Çalışan sayısı üçte bir oranında azaltılacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Binance.US CEO'su görevinden ayrılacak: Çalışan sayısı üçte bir oranında azaltılacak
Doviz.com
13.09.2023 08:49

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'in ABD'deki bağlı ortaklığı Binance.US, CEO'su Brian Shroder'in görevinden ayrılacağını ve 100'den fazla kişiyi işten çıkaracağını bildirdi. Bu rakam ise Binance.US'in çalışan sayısının yaklaşık üçte biri anlamına geldi.

Binance.US, Shroder'in ayrılışı için bir neden belirtmezken, yapılan açıklamada Shroder'in yerine Aralık 2021'de şirkete katılan Danışman Norman Reed’in geçici olarak atanacağı bildirildi.

Binance.US sözcüsü ise konuyla ilgili açıklamasında, "Bugün attığımız adımlar, Binance.US'ye 7 yıldan fazla bir süredir devam eden finansal koşu sağlıyor ve yalnızca kripto borsası olarak faaliyet gösterirken müşterilerimize hizmet vermeye devam etmemizi sağlıyor" dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ise haziran ayında dünyanın en büyük kripto borsası Binance ve kurucusu Changpeng Zhao hakkında, ABD'li yatırımcıları korumayı amaçlayan menkul kıymetler yasalarından kaçmak için bir "aldatma ağının" parçası olarak Binance.US'yi oluşturmakla suçlayan bir hukuk davası açmıştı.

İLGİLİ HABER SEC, Binance ile şirketin kurucusu CZ'ye dava açtı SEC, kripto para borsası Binance'in kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açtı.

Başta Changpeng Zhao olmak üzere Binance yetkilileri ve Binance.US temsilcileri ise şirketlerin ayrı ayrı faaliyet gösterdiklerinin altını çiziyor.

İLGİLİ HABER Kripto sektörüne "Adil Değer Muhasebe Kuralları" getiriliyor Bloomberg’in raporuna göre, Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), Bitcoin ve diğer kripto paralar için Adil Değer Muhasebe Kuralları'nı hayata geçirme amacı kapsamında MicroStrategy şirketine ilk yetkiyi verdi.
REKLAMI KAPAT X