Bir ülke daha kripto para hizmetlerini yasaklayacağını duyurdu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bir ülke daha kripto para hizmetlerini yasaklayacağını duyurdu
Doviz.com
17.05.2023 15:42

Pakistan Gelir ve Maliye Bakan Yardımcısı Ayşe Gous Paşa, ülkede son dönemlerde ilginin arttığı kripto faaliyetlerini yasaklayacaklarını duyurdu.

Ulusal basındaki haberlere göre, Pakistan Gelir ve Maliye Bakan Yardımcısı Ayşe Gous Paşa, Maliye Komitesi toplantısında yaptığı açıklamada, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) şartları kapsamında internette ulaşılabilir kripto para hizmetlerinin, yasa dışı dijital para transferlerini engellemek için yasaklanacağını belirtti.

Paşa, Pakistan Merkez Bankası’nın ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı’nın kripto paraların yasaklanması konusunda birlikte çalıştığını da vurgulayarak, “İslamabad, kripto paraları asla yasallaştırmayacak” dedi.

Merkez Bankası Direktörü Sohail Cavad da kripto paranın sanal bir para birimi olduğunu ve şu ana kadar bunun 16 bin türünün oluşturulduğunu belirterek, 2,8 trilyon dolarlık pazarın 1,2 trilyon dolara gerilediğini söyledi.

Pakistan Merkez Bankası son olarak Nisan 2018'de kripto para ticaretini ve madenciliğini yasaklamıştı. Ancak bu yasağa rağmen kripto para birimlerine rağbet ülkede artarak devam etmişti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) bağlı Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından “teröre finansal destek sağladığı” ve “kara para aklanmasını engelleyemediği” gerekçesiyle Haziran 2018’de “gri liste”ye alınan Pakistan ise 21 Ekim 2022’de bu listeden çıkarılmıştı.

REKLAMI KAPAT X