Bitcoin 19 bin dolar seviyesine ulaştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin 19 bin dolar seviyesine ulaştı
Doviz.com
13.01.2023 14:35

Bitcoin güçlü bir yükseliş hareketinin ardından 19 bin dolar seviyesine ulaştı.

Kripto para piyasaları uzun süren durgunluğun ardından ivme yakalamaya başladı.

Sert satışların ardından aylarca durgun seyreden ve yatırımcılarına hem zaman hem de para kaybettiren kripto para dünyasında, yeni direnç noktalarının kırılmasıyla yükselişin kalıcı olması beklentisi de artış gösterdi. Bu beklentilerin artmasıyla ise Bitcoin uzun süre sonra 19 bin dolar seviyesine ulaştı.

Ancak, Bitcoin hala 2021 yılı kasım ayında ulaştığı 69 bin dolarlık tarihi zirvesinden çok uzakta bulunuyor. O tarihten sonra Bitcoin ile birlikte diğer kripto para birimleri de hızla düşüş yaşamış ve bazı altcoinlerde yatırımcıların paraları büyük ölçüde sıfırlanmıştı.

Kripto paralara olan güven sarsılması ise yatırımcıların piyasadan uzaklaşmasına, kalan yatırımcıların ise büyük zararlar yaşamasına neden olmuştu.

Hacim tarihi düşük seviyelere inmişti

Kripto paralarda son dönemlerde volatilite de oldukça gerilemiş, işlem hacimleri tarihi düşük seviyeye inmişti. 

1 trilyon doların altında seyreden düşük işlem hacimleri ise uzun süre yatırımcıların piyasaya girmesine engel olmuştu. Bitcoin ise bu güven sarsılması nedeniyle uzun süre 15-16 bin dolar seviyelerinde işlem görmüştü.

16 bin dolar seviyelerinden başlayan yükseliş ise Bitcoin'in kısa sürede 19 bin dolar seviyesine ulaşmasıyla sonuçlandı.  

Ethereum ise Bitcoin'in bu son yükselişinin etkisiyle 1200 dolar seviyelerinden 1400 dolar seviyelerine kadar çıktı.

Ancak analistler son yükselişin Boğa tuzağı olması ihtimalinin göz ardı edilmemesi uyarısında bulunuyor. Zira dönem dönem piyasalarda hafif alımlar yapılarak piyasa canlı tutulmaya çalışılıyor ve diğer yatırımcıların yükseliş olacağına inanmasını sağlanıyor. 

REKLAMI KAPAT X