Bitcoin 30 bin dolar sınırını aştı: Kripto paralarda ralli devam edecek mi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin 30 bin dolar sınırını aştı: Kripto paralarda ralli devam edecek mi?
Doviz.com
22.06.2023 09:39

Kripto sektöründe son günlerde yaşanan yükseliş ile işlem hacmine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin 30 bin dolar sınırını aştı. Peki kripto paralarda yükseliş devam eder mi?

Borsa yatırım fonu (ETF) haberlerinin ardından yatırımcıların alış pozisyonuna geçmesiyle yükseliş trendine giren Bitcoin, nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin, nisan ortasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, BlackRock'ın Bitcoin borsa yatırım fonu oluşturma planıyla art arda üçüncü günde de yükseldi.

İLGİLİ HABER Kripto paralarda son üç ayın en sert yükselişi Nisan ayından beri devam eden düşüş eğilimine son veren Bitcoin, son üç ayın en sert yükselişini sergileyerek 29 bin dolar seviyesine kadar çıktı.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock ise yatırımcıların varlık sınıfında hisse almalarına olanak tanıyacak yatırım fonu için geçen hafta başvuruda bulunmuştu.

Wall Street Journal da salı günü Citadel Securities, Fidelity ve Schwab tarafından desteklenen bir kripto borsası olan EDX Markets'in faaliyete başladığını yazdı.

Küresel kripto para piyasası, menkul kıymetler yasalarının ihlal edildiği iddiasıyla ABD menkul kıymetler düzenleyicisinin hedefinde yer aldı. Bu ayın başlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Coinbase ve Binance gibi büyük kripto borsalarına dava açtı.

Sene başından beri %81 arttı

Dünyanın piyasa değeri en büyük ve en bilinen kripto para birimi olan Bitcoin, çarşamba günü en yüksek 29,881 dolara ulaştıktan sonra en son %5,5 artışla 30,755 dolar oldu. Böylelikle Bitcoin’deki yükseliş yılbaşından beri yaklaşık %81 olarak gerçekleşti.

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, konuyla ilgili açıklamasında, "Yükseliş BlackRock'ın Bitcoin Borsa yatırım fonu başvurusuyla başladı ve şimdi diğerleri takip ediyor" dedi. "

"Rallinin devamı için SEC'den iyi haberler gelmesi gerekir"

Ancak Moya, "Bitcoin ivmesi biraz daha sürebilir" derken, sektörün "30 bin dolar ortalarında sürdürülebilir bir ralli hedefi görmek için SEC'den iyi haberler gelmesi gerektiği" konusunda uyardı.

REKLAMI KAPAT X