Bitcoin 44 bin doları test etti: Kripto paraların değerlemesi nasıl yapılmalı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin 44 bin doları test etti: Kripto paraların değerlemesi nasıl yapılmalı?
Doviz.com
06.12.2023 09:05

Fed’in faiz indirimine başlayabileceğine yönelik beklentilere Bitwise ve BlackRock'ın spot Bitcoin ETF başvurularını güncelledikleri bildirmeleri haberlerinin eklenmesiyle Bitcoin, 44 bin doları test etti. Peki, kripto paralarda yükseliş devam eder mi, değerleme nasıl yapılmalı? İşte detaylar..

Nisan 2022'den bu yana ilk kez Bitcoin'in fiyatı 44.368 dolara kadar çıktı. Lider kripto para birimi TSİ 09.00 itibarıyla ise 24 saat öncesine göre yüzde 4,18 artışla 43.655 seviyesinden fiyatlandı.

LMAX Group stratejisti Joel Kruger ise Bitcoin rallisinin, artan kurumsal yatırımcı ilgisi ve spot BTC borsa yatırım fonu beklentileriyle desteklendiğini belirterek, bu durumun geleneksel oyuncular için varlığa erişimi basitleştirdiğini söyledi.

Kruger, BTC'nin yukarı yönlü fiyat ivmesinin teknik olarak 48.000 ila 53.000 dolar arasındaki alana kadar net bir yolu olduğunu da öne sürdü.

Bitcoin'in değerlemesi nasıl yapılmalı?

KT Portföy CIO’su Dr. Bayram Veli Salur, Rob Price'ın bu konudaki makalesine atıfta bulunarak değerleme yöntemlerini şöyle sıraladı:

“Bitcoin'in değerini merak edenler için makale bir bakış açısını sunuyor. Bu yöntemler:

1. Alternatif Yatırımlar ile Kıyaslamak (Piyasa büyüklükleri aynı olsa bir Bitcoin'in değeri ne olurdu?)

2. Üretim Maliyetleri (Bitcoin'in üretim maliyeti)

3. ABD Dolarına Bakmak (Desteklenen dolar bitcoin için olumlu değil)

4. Uzun Vadeli Bitcoin Taşıyanların Görüşlerini Almak (Davranışsal bir yaklaşım. Fiyatların düştüğü dönemlerde uzun vadeli taşıyanların oranı daha yüksek oluyor. Yükselirken tam tersi.)

Yazara göre Bitcoin'i değerlemek oldukça zor. Yeni teknolojilerde/gelişmelerde bu hep oldu. Gelecekte değeri sıfır da olabilir. Çok farklı bir yere de gidebilir. Ben de bu görüşe katılıyorum.”

İLGİLİ HABER El Salvador, Bitcoin yatırımıyla kâra geçti Kripto paraları ilk resmi para birimi yapan Latin Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin’in 42 bin doları aşmasının ardından zararlarını silerek kâra geçti.
REKLAMI KAPAT X