“Bitcoin’de 6 haneli rakamlar sürpriz olmaz”

Okuma Süresi: 1 Dakika
“Bitcoin’de 6 haneli rakamlar sürpriz olmaz”
Doviz.com
24.04.2023 13:25

Standard Chartered Dijital Varlık Araştırma Başkanı Geoff Kendrick, Bitcoin'in 2024 yılının sonunda 100 bin dolara ulaşmasını beklediklerini açıklayarak, 6 haneli rakamlara ulaşılmasının sürpriz olmayacağını söyledi.

Standard Chartered Dijital Varlık Araştırma Başkanı Geoff Kendrick, kripto piyasasıyla ilgili paylaştığı son notta, kripto piyasası içerisinde en yüksek işlem hacmine sahip olan Bitcoin'in 2024 yılının sonunda 100 bin dolara ulaşabileceğini belirtti.

Kendrick, Bitcoin'in bankacılık sektöründeki son kargaşa ve ABD Merkez Bankası faiz artırım döngüsünü sonlandırırken risk varlıklarının istikrara kavuşması gibi faktörlerden kazanç sağlayabileceğini belirtti. Ancak Kendrick, sektöre yönelik belirsizliklerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Geçmiş yıllarda yatırımcıların ilgi odağı olan Bitcoin hakkında başka yüksek değerleme tahminleri de yapılmıştı. Bunlardan en çok ilgi görenlerinden biri ise Kasım 2020'de bir CitiBank analisti tarafından yapılan, Bitcoin'in 2022 yılının sonunda 318 bin dolara kadar çıkacağına yönelik yapılan tahmindi.

Bitcoin bu tahminlerin arasında bu yıl yükseliş trendinde bir görünüm sunarken, nisan ayında ilk kez 30 bin doların üzerine çıktı. Ancak, 2022'de kripto sektöründen trilyonlarca doların silinmesi, yatırımcıların sektöre olan duyarlılığını artırarak haber akışının yarattığı volatilite ile sert bir geri çekilme yaşanmasına sebep oldu.

Bitcoin geçen yılı ise yaklaşık yüzde 65 düşüşle 16 bin 500 dolardan kapatmıştı.

Tıklayın: Altına endeksli kripto para nedir?: Avantaj ve dezavantajları nelerdir?

REKLAMI KAPAT X