Bitcoin’de rüzgar tersine mi döndü?: ETF'lerden büyük çıkış

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin’de rüzgar tersine mi döndü?: ETF'lerden büyük çıkış
Doviz.com
20.03.2024 09:31

Bitcoin, spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu'ndan (ETF) sert çıkışlar yaşanması ve Fed'e yönelik faiz indirimi beklentilerinin ötelenmesiyle birlikte 61 bin dolara kadar geriledi.

Grayscale spot Bitcoin ETF'lerinden rekor çıkış, Bitcoin'de sert düşüş yaşanmasına neden oldu.

Buna göre lider kripto para birimi Bitcoin, yüzde 4,87 düşüşle 61 bin 888 dolardan işlem görürken; Ether yüzde 6,87, Solana yüzde 8,28 düşüş yaşadı.

Grayscale’in spot Bitcoin ETF fonundan dün 643 milyon dolarlık sermaye çıkışı yaşanırken bu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesinden bu yana görülen en büyük günlük çıkış oldu.

Çıkışa rağmen ETF'lere toplam net girişler ise 12 milyar dolara ulaştı. Bu yatırımcı ilgisi Bitcoin'in geçen hafta 73 bin 644 dolarla tüm zamanların zirvesine çıkmasına neden olmuştu. Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler de geçen hafta boyunca Bitcoin'deki artışı desteklemişti.

Singapur merkezli QCP Capital ise bir notunda ETF çıkışlarının bugün de yakından takip edileceğini ve net çıkışların 'düşüş sinyali' olabileceğini belirtti.

İLGİLİ HABER Bitcoin'de yeni ralli beklentisi Bitcoin'de yaşanan son geri çekilmeye karşın faiz indirimlerine yönelik sinyaller Bitcoin'deki yükseliş eğilimini desteklerken uzmanlar da Bitcoin'de 2025’in sonuna kadar 200 bin doları konuşmanın mümkün olduğunu söyledi.
Etiketler: bitcoin ETF btc ETH sol fed faiz
REKLAMI KAPAT X