Bitcoin'de yeni ralli beklentisi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin'de yeni ralli beklentisi
Doviz.com
19.03.2024 09:48

Bitcoin'de yaşanan son geri çekilmeye karşın faiz indirimlerine yönelik sinyaller Bitcoin'deki yükseliş eğilimini desteklerken uzmanlar da Bitcoin'de 2025’in sonuna kadar 200 bin doları konuşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Kripto para piyasalarında hareketlilik devam ederken, Bitcoin’de yaşanan rallinin ardından geri çekilme dikkati çekiyor. Ancak Bitcoin, aralıksız yükselişini 7’inci aya taşıyarak tarihi zirvesini 73 bin doların üzerine çıkarmış bulunuyor.

Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri 3 trilyon dolara yaklaşırken Bitci Borsa CEO'su Ahmet Onur Yeygün ise 2025'in sonuna kadar 200 bir doları konuşmanın mümkün olabileceğini söylüyor.

Ekonomi gazetesinden Şenay Zeren'in haberine göre Bitcoin fiyatındaki yükselişte, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylamasıyla beraber spot Bitcoin ETF’lerine artan yatırımcı ilgisi öne çıkıyor. Diğer taraftan, teknoloji hisselerinde pozitif seyir de kripto paraları destekliyor.

Nisanda gerçekleşecek Bitcoin yarılanma (halving) sürecinin, kripto paranın fiyatındaki yükselişi hızlandırması beklenirken; yukarı yönlü ivmenin 4 aydır devam etmesiyle bazı uzmanlar yarılanma sonrası bir duraklama dönemine girilebileceğini tahmin ediyor.

Her 4 yılda bir gerçekleşen yarılanmayla, Bitcoin madencilik ödülü yarıya indiriliyor ve böylelikle piyasaya giren Bitcoin arzı azalıyor. Talebin sabit kalması ya da artması durumunda da fiyatlar yükseliyor.

İLGİLİ ANALİZ Halving nedir? Kripto para piyasasını nasıl etkiler? Kripto para biriminin arzını kontrol altında tutmak için tasarlanmış bir mekanizma olan Bitcoin Halving’in dördüncüsünün 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor. Peki, Bitcoin Halving nedir, kripto para piyasasını nasıl etkiler? İşte halving (yarılanma) sürecine ilişkin tüm merak edilenler..

Öte yandan, majör merkez bankalarının (ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası), bu yıl faiz indirimlerine başlayacağına yönelik sinyaller de Bitcoin’deki artışı destekliyor.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan ise Bitcon'in yıl sonu değerini hesaplamanın, spekülatif bir varlık olduğu için zor olduğunu belirterek, "Şu anki rekor seviyelerinin çok daha üzerine gitme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha kolay bir şekilde hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların ulaşımına açılmış durumda. Bitcoin yarılanması ise, benim açımdan çok önemli değil. Çünkü hangi yıl hangi dönemde yarılanacağını biliyoruz" diye konuştu.

İLGİLİ ANALİZ Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (18 Mart 2024) Kripto para yatırımcıları bu hafta Fed’in vereceği faiz kararına odaklanacak. İşte kritik faiz haftasında kripto para yatırımcılarının takip edeceği gelişmeler..
REKLAMI KAPAT X