Bitcoin, Tesla bilançosunun ardından 5 ayın zirvesine çıktı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin, Tesla bilançosunun ardından 5 ayın zirvesine çıktı
Doviz.com
26.01.2023 17:01

Tesla'nın bilançosunu açıklamasının ardından kripto piyasasındaki hareketlilik de artış gösterdi. Bitcoin bu hareketlilikle 5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Tesla'nın açıkladığı son raporda, şirketin Bitcoinlerini elinde tutmaya devam ettiği görüldü. 

Tesla, ilk olarak 2021'de 1,5 milyar dolara 43 bin 200 Bitcoin aldığını duyurmuş, 2022’nin ikinci çeyreğinde ise sahip olduğu Bitcoinlerin yüzde 75'ini satmıştı. Bu durum o dönem piyasayı olumsuz etkilemiş, öte yandan Bitcoin’deki değer kaybı nedeniyle Tesla’nın 34 milyon dolar zarar ettiği görülmüştü.

Ancak Tesla, üçüncü çeyrekte elindeki kripto varlıkları tutmayı sürdürmüştü

Tesla tarafından dosyalanan son mali raporda ise Tesla'nın elinde 9.720 Bitcoin olduğu görüldü.

Tesla bu dönemde herhangi bir Bitcoin işlemi yapmazken, elde tutulan Bitcoinlerin her birinin ortalama fiyatının 32.099 dolar olduğunu gösterdi. Bu ortalama maliyet ise 23.000 doların üzerindeki mevcut Bitcoin fiyatının oldukça üzerinde kalındığına işaret etti.

Analistler, BTC'nin mevcut gidişatı sebebiyle Tesla'nın kripto varlıklarını zarar ederek satmak istemediğini, başabaş fiyatına ulaşma durumunda şirketin yatırımı üzerindeki işlemlerini artırabileceğini belirtti.

Tesla, 2020'nin ilk günlerinde ise Bitcoin yatırımını kamuoyuna duyuran ana akım şirketler arasında ilk sıralarda yer alıyordu. 

Etiketler: Tesla bitcoin bilanço
REKLAMI KAPAT X