BlockFi iflas başvurusunda bulundu

Okuma Süresi: 2 Dakika
BlockFi iflas başvurusunda bulundu
Doviz.com
29.11.2022 14:21

Kripto para borsası BlockFi, FTX borsasının çöküşünün ardından zarar görmesini gerekçe göstererek iflas koruma başvurusunda bulundu.

New Jersey'deki bir mahkemeye yapılan başvuru, kripto varlıkların fiyatının keskin bir şekilde düştüğü ve FTX gibi önemli borsaların iflas koruma başvurusu yaptığı bir dönemde geldi.

Son dönemlerde, en popüler dijital para birimi olan Bitcoin'in fiyatı 2021 zirvesine göre %70'ten fazla düşüş göstermişti.

Bu da kripto varlıklara karşı yatırımcıların çekimser kalmasına sebep olmuştu.

BlockFi'nin iflas başvurusu da, BlockFi'nin en büyük rakiplerinden ikisi olan Celsius Network ve Voyager Digital'in aşırı piyasa dalgalanmalarını gerekçe göstererek temmuz ayında iflas başvurusunda bulunmasının ardından geldi.

Fintech yöneticiliğinden kripto girişimciliğine geçen Zac Prince ise, New Jersey merkezli BlockFi şirketinin iflasında FTX'in çöküşünden sonra ortaya çıkan likidite krizinin de etkili olduğunu söyledi.

Sam Bankman-Fried tarafından kurulan FTX, yatırımcıların üç gün içinde platformdan 6 milyar dolar çekmesi ve rakip Binance'in kurtarma anlaşmasından vazgeçmesinin ardından bu ay Amerika Birleşik Devletleri'nde iflas koruma başvurusunda bulunmuştu.

Bu sebeple BlockFi firması, likidite krizinin FTX'e bağlı bir kripto firması olan Alameda'ya verilen krediler yoluyla arttığını ve FTX platformunda kalan kripto varlıkların likidite krizini derinleştirdiğini vurguladı.

BlockFi ayrıca, Bankman-Fried için dava açarak, FTX’e üç hafta önce teminat olarak rehin verilen Robinhood Markets Inc hisselerini geri almak istedi.

BlockFi’nin ayrıca, FTX'e bu yılın başlarında verilen bir kredi sonrasında 275 milyon dolar alacağının olduğu ve bu rakamla FTX’in ikinci en büyük alacaklısı konumunda olduğu ortaya konuldu.

Şirket ayrı bir dosyada ise 292 çalışanının üçte ikisini işten çıkarmayı planladığını belirtti.

Fitch Ratings Direktörü Monsur Hussain ise, "BlockFi'nin iflası, kripto ekosisteminde risklerin yayılma ihtimalini de artırıyor." dedi.

BlockFi'nin ilk iflas duruşmasının ise salı günü yapılması planlanıyor.

Etiketler: BlockFi iflas FTX
REKLAMI KAPAT X