Coinbase vadeli işlemler için ABD’den onay aldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Coinbase vadeli işlemler için ABD’den onay aldı
Doviz.com
16.08.2023 15:36

Coinbase Global, ABD'de perakende müşterilerine kripto para vadeli işlemleri sunmak için onay aldığını bildirdi.

Onay, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından görevlendirilen Ulusal Vadeli İşlemler Birliği (NFA) tarafından verildi.

Coinbase'in başvurusunu yapmasından yaklaşık iki yıl sonra gelen NFA onayının ise şirketin büyük ölçüde kullanılmayan bir pazara açılmasına olanak sağlayabileceği öne sürüldü.

Vadeli kripto işlemleri ayrıca Amerikalı müşterilere, Coinbase Financial Markets tarafından sunulacak.

Coinbase, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise, "Bu, düzenlenmiş ve uyumlu bir iş yürütme taahhüdümüzü yeniden teyit eden kritik bir kilometre taşıdır" ifadelerini kullandı.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong ise düşmanca bir düzenleyici ortam nedeniyle daha fazla ABD kripto şirketinin denizaşırı ülkelere taşınabileceğini ve SEC Başkanı Gary Gensler'in yaptırım öncelikli yaklaşımının sektördeki yeniliği engelleyebileceğini söyledi.

İLGİLİ HABER Coinbase enflasyona endeksli coin geliştirmeye hazırlanıyor Sektörü saran tüm düzenleyici incelemelere rağmen kripto firmaları yenilikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Buna göre Coinbase, 24 Mart tarihli bir blog yazısında enflasyona endekslenmiş bir kripto varlık (flatcoin) çıkarmak istediğini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X