Dogecoin bir ay süren bir düşüşün ardından güç kazanmaya çalışıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dogecoin bir ay süren bir düşüşün ardından güç kazanmaya çalışıyor
Doviz.com
23.12.2022 14:53

Ünlü kripto para birimi Dogecoin, bir ay süren bir düşüşün ardından güç kazanmaya çalışıyor.

Dogecoin şu anda 0,07771 dolar seviyesinden işlem görürken, 10,7 milyar dolarlık piyasa değeriyle piyasanın en büyük sekizinci kripto para birimi konumunda bulunuyor.

Dokuzuncu ve onuncu sırada ise sırasıyla Cardano (ADA) ve Polygon (MATIC) yer alıyor.

Dogecoin’de gerçekleşen son yükseliş hareketi, Dogecoin’in yeni bir borsada listeleneceğinin duyurulmasının ardından geldi.

Bitstamp dün Dogecoin’in borsasında listeleneceğini duyurmuştu.

CoinGecko'ya göre ise bugünkü hareket Dogecoin için bir ay süren sert bir inişin ardından bir tepki olarak gerçekleşti.

23 Kasım'da Dogecoin, 5 Aralık tarihinde 0,10 dolara kadar yükselmeden önce yaklaşık 0,08 dolardan işlem görüyordu. Ancak, kripto para birimi o zamandan sonra yavaş ve istikrarlı bir düşüş yaşadı.

CoinGecko son yükselişin ise bu düşüşe bir tepki olduğunu düşündüğünü belirtti. 

Analistler ise Dogecoin'in düşüşünün önemli bir nedeninin Dogecoin destekçisi ve Twitter CEO'su Elon Musk'ın sosyal medya şirketinden istifa edip etmeyeceğine yönelik anket başlatması olduğunu düşündüklerini açıkladı.

Ankete katılanların %50'sinden fazlası Musk'ın istifa etmesi yönünde oy kullanmasıyla, kripto para biriminin platforma entegre edilebileceği yönündeki iddialar azaldı.

Son olarak, Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının tamamlanmasından sonra firmanın ödeme sistemlerine entegre edebileceği beklentileri kripto para biriminin yükselişe geçmesine sebep olmuştu. Böyle bir hamleye ilişkin somut ayrıntılar çok az olmasına rağmen bu Dogecoin yatırımcıları için bir umut kaynağı olmuş ve piyasalardaki volatiliteyi artırmıştı.

REKLAMI KAPAT X