Dogecoin en büyük 8. kripto para oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dogecoin en büyük 8. kripto para oldu
Doviz.com
31.10.2022 16:14

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından fiyatı yükselen Dogecoin’in piyasa değeri de artarak 15 milyar doların üzerine çıktı, böylelikle DOGE en büyük 8. kripto para oldu.

Aylarca fiyatı yatay kaldıktan sonra, geçtiğimiz hafta Dogecoin için oldukça hareketli geçti.

Dogecoin’in fiyatı geçen haftaya göre, %103,48 artarak 0,1213 seviyesine geldi.

Analistler ise, Dogecoin’de yaşanan bu yükselişi Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasına bağladı.

Elon Musk'ın daha önce pek çok kez Dogecoin’e ve Shiba’ya destek verdiği ve popüler ‘memecoin’lerin fiyatının ciddi bir artış yaşamasına neden olduğu bilinmesi sebebiyle, Musk’ın Twitter hamlesinden sonra Dogecoin fiyatı da sert bir şekilde yükselmeye başladı.

Dogecoin’in haftalık performansı çok yüksek olsa da, son 24 saat içinde bu trendin devamını getiremedi. Bugün Dogecoin (DOGE) yaklaşık %3'lük bir kayıp yaşadı.

Analistler, dün çok sayıda kripto varlığı borsalara transfer eden balinaların, bugünkü düşüşte etkili olduğunu belirtiyor.

Ancak fiyatlarda bir miktar geri çekilme olsa da, Dogecoin’in piyasa değerinin yükseldiği gerçeği devam ediyor.

Dogecoin şu anda, piyasa değeri en yüksek kripto paralar arasında sekizinci sırada yer alıyor. Veriler, Dogecoin'in Cardano'yu (ADA) yerinden ettikten sonra piyasa değerine göre en büyük 8. kripto varlık olduğunu gösterdi.

Analistler, Dogecoin’in Cardano ile arasındaki farkın 1,1 milyar dolar civarında olduğunu belirterek, aradaki makasın önümüzdeki günlerde daha fazla açabileceğine vurgu yaptı.

Yedinci sırada yer alan Binance USD’nin (BUSD) piyasa değerinin ise, Dogecoin’in piyasa değerinden yaklaşık 6 milyar dolar daha fazla olduğu görüldü.

Rakip kripto para Shiba'nın (SHIB) performansının da artmasına rağmen yaşanan yükseliş Dogecoin'in yükselişi kadar keskin olmadı. SHIB sonuç olarak listede, 13. sıradan yer bulabildi.

REKLAMI KAPAT X