El Salvador, ilk dijital varlık hizmet sağlayıcısı lisansını Bitfinex’e verdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
El Salvador, ilk dijital varlık hizmet sağlayıcısı lisansını Bitfinex’e verdi
Doviz.com
12.04.2023 14:24

Salı günü yapılan açıklamaya göre, El Salvador'un BTC destekli tahvilleri devreye almasından sonra dijital varlık sağlayıcıları için gerekli lisansı alan ilk şirket Bitfinex oldu.

Lisans, ocak ayında El Salvador Yasama Meclisi tarafından dijital menkul kıymetlerini düzenleyecek yasanın kabul edilmesi ve ülkenin “Volcano Bond” olarak da bilinen Bitcoin (BTC) destekli tahvilleri başlatmasının ardından yayımlandı.

Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu lisansı alan ilk şirket olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu lisans, Bitfinex Securities’in dijital varlık düzenleme yasasında belirlenen hak ve yükümlülükler sayesinde varlıkların ihracını ve ikincil ticaretini kolaylaştıracak.” ifadelerini kullandı.

Ardoino ayrıca Bitcoin tahvil projesinde El Salvador ile birlikte çalışmıştı.

Bitfinex Securities Operasyon Müdürü Jesse Knutson ise yeni düzenlemenin piyasaya sürülmesine izin vereceği ürünler arasında tokenize edilmiş hisseler ve gelir sağlayan varlıklar da olduğunu söyledi.

El Salvador ise Eylül 2021’de Başkan Nayib Bukele’nin liderliğinde, dünyada Bitcoin yasal ihalesi yapan ilk ülke olmuştu.

Tıklayın: El Salvador kripto para ihracına ilişkin yasayı kabul etti

REKLAMI KAPAT X