Ethereum’da %10’a varan yükseliş

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ethereum’da %10’a varan yükseliş
Doviz.com
10.11.2023 14:26

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı ABD düzenleyicilerinin Bitcoin borsasında işlem gören bir fonu onaylayacağı beklentisiyle 36 bin doların üzerinde işlem görürken, dokuz günlük üssel hareketli ortalamasından güç bulan Ethereum ise yüzde 10’a varan yükselişiyle kripto piyasasında dikkat çekiyor.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak son 24 saatin gelişmelerini değerlendirdi. Yorak’ın konuyla ilgili paylaşımı şöyle oldu:

Bitcoin, dün gün içerisinde 38.000 dolara kadar yükselse de bu bölgede güçlü dirençle karşılaşmış ve tekrar 37.000 dolar sınırına gerilemişti. 18 ayın zirve seviyesinin test edildiği bu noktalar ise 2022 yılı mayıs ayında yaşanan LUNA olayları öncesindeki seviyelere ulaşıldığını göstermişti.

İLGİLİ HABER Bitcoin son 18 ayın zirvesinde Bitcoin, Fed’in faiz artırımlarında sona geldiği ve ETF'lere resmi onay geleceğine yönelik beklentilerle Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Özellikle 34.000 dolardan 38.000 dolara hızlı sıçrayışın en önemli sebebi ise Bloomberg analistleri tarafından hazırlanan notta perşembe günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC’in spot Bitcoin ETF’i için onaylanma olasılığının %90 olduğu ve en geç ocak ayına kadar bunun gerçekleşeceğini belirtmesi oldu. Bitcoin bu haberin ardından 2 günde %10 civarı yükseliş kaydetti. Şu sıralar 36.650$ civarından alıcı bulan Bitcoin’in hafta başından bu yana yükselişi %5 civarında.

Ethereum ise Bitcoin’in son zamanlarda yakaladığı güçlü yükseliş sonucu arayı hızla kapatıyor. Bitcoin 26.000 dolar seviyelerinden 38.000 dolar bölgesine yükseldiği hızlı yolculuğunda geride kalan Ethereum son günlerde atağa kalktı. Özellikle Bitcoin dominasyonun bir miktar düşmesi sonucu likiditenin Ethereum’a kayması ve aradaki farkın kapanacağı beklentimiz gerçekleşti. Dünkü raporumuzda da değindiğimiz gibi hızlıca 2.000 doları aşan Ethereum şu sıralar 2.105 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Dokuz günlük üssel hareketli ortalamasından güç bulan Ethereum, %12 yükseliş gerçekleştirdi. Böylece Bitcoin ile birlikte dört haftadır üst üste yükselen Ethereum, Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesini test etmiş oldu. Bitcoin dominasyonunun bir miktar daha düşmesi halinde 2023 yılı rekorunu kırması mümkün gözüken Ethereum, böylece 2022 Mayıs ayından bu yana görmediği 2.185 dolar seviyesine yükselebilir. Şu an için teknik anlamda güçlü görüntüsünü koruyan Ethereum’un önündeki direnç seviyeleri 2.140 dolar ve 2.185 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Makro gündemde ise dün Fed başkanı Powell’ın açıklamaları vardı. %2 enflasyon hedefine ulaşmakta kararlı olduklarını belirten Powell ve Fed başkan yardımcılarının piyasaya verdikleri karmaşık sinyaller para politikası iletişiminde nispeten ortak bir görüşe sahip olunmadığı izlenimini yaratıyor. Buradan Fed’in faiz artırım döngüsünün büyük ihtimalle sona erdiği tahminini çıkarıyoruz.

REKLAMI KAPAT X