Bitcoin son 18 ayın zirvesinde

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin son 18 ayın zirvesinde
Doviz.com
09.11.2023 16:33

Bitcoin, Fed’in faiz artırımlarında sona geldiği ve ETF'lere resmi onay geleceğine yönelik beklentilerle Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Kripto piyasaları son olarak geçen yıl LUNA’nın çöküşünde 1,5 trilyon doların silindiği derin bir düşüş yaşamıştı.

Bu düşüşünün ardından volatil seyrini sürdüren Bitcoin, 36 bin dolar direncini sert bir mum ile kırdıktan sonra gün içine %4’ün üzerinde bir yükseliş ile 37 bin dolar sınırına kadar yükseldi.

Böylelikle Bitcoin, yıl içi zirvesini yenilerken, yılbaşından bu yana elde ettiği kazancı da %120 seviyelerine kadar taşıdı.

Kripto varlık türevleri likidite sağlayıcısı Orbit Markets Kurucu Ortağı Caroline Mauron da Bitcoin rallisinin devam edeceğine yönelik beklentilerin sürdüğünü söyledi.

İLGİLİ HABER Küresel varlık yönetim şirketi Bitcoin’e ilişkin yeni tahminini açıkladı AllianceBernstein Holding L.P. ekim ayındaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Bitcoin için yeni bir tahminde bulundu.

eToro Piyasa Analisti Josh Gilbert ise yaşanan rallide, ETF’lerin onaylanacağına yönelik beklentilerin önemli bir katalizör olduğunu söyledi.

Gilbert, ETF’lerin yanı sıra Fed'in faiz artırımlarını şimdilik bitirdiğine dair beklentilerin ve gelecek yıl yapılacak bir Bitcoin-halving'in de mevcut ralliyi körüklediğini belirtti.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak ise gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

“İlk etapta 37 bin dolar bölgesinden ret alsa da oldukça güçlü gözüken Bitcoin an itibarıyla 36.700 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. Ethereum da 1.925 dolar düzeyinde fiyatlanıyor. Bitcoin dominasyonu dünkü güçlü yükseliş hareketi ile artarken Ethereum başta olmak üzere altcoinlerde ciddi bir potansiyel gözüküyor. Bitcoin’in bu bölgelerde bir miktar daha durulması halinde altcoinlerde yeni bir yükseliş hareketi devreye girebilir. Özellikle Ethereum’da 2.000 dolar seviyelerini kısa sürede görebileceğimizi düşünüyoruz.

Teknik olarak güçlü bir trend bölgesini zorlayan Bitcoin için 36 bin 500 dolar ile 37 bin dolar arası direnç bölgesi konumunda. Şu an için oldukça güçlü fiyatlanan Bitcoin’in bu bölgeyi aşıp aşamayacağını bugün izleyeceğiz. Ek olarak yükselişin birincil sebebi olarak SEC’nin Grayscale spot Bitcoin ETF’i başlatacağı söylentileri olarak yorumlanıyor.

Şu sıralar piyasaya ciddi miktarda Tether (USDT) girişi gözlemleniyor. Para girişleri haberin doğruluğunu nispeten doğrular nitelikte gözüküyor ancak kesin bir teyitten henüz söz edemiyoruz."

İLGİLİ ANALİZ Ripple'ın (XRP) yükselişinin arkasındaki önemli gelişmeler Kripto para piyasaları, olağanüstü dalgalanmalar ve beklenmedik sıçramalar ile tanınır; ancak XRP'nin son üç haftada %40'ı aşan inanılmaz bir artış yaşaması, bu oynak piyasanın dahi dikkatini çeken olaylardan biri oldu.  İşte XRP’nin yükselişinin arkasındaki önemli gelişmeler...
Etiketler: bitcoin Luna ETH btc ETF fed faiz
REKLAMI KAPAT X