Ethereum geliştiricileri Shanghai güncellemesini erteledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ethereum geliştiricileri Shanghai güncellemesini erteledi
Doviz.com
03.03.2023 14:08

Ethereum geliştiricileri, mart ayı sonu için planlanan Shanghai güncellemesi için erteleme kararı alındı.

Ethereum yatırımcılarının beklediği Shanghai güncellemesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre geliştiriciler, merakla beklenen yükseltmeyi yaklaşık iki hafta erteledi. Başlangıçta mart sonu için tahmin edilen Shanghai güncellemesi'nin böylelikle nisan ayının ilk iki haftası içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Gecikme, 2 Mart’ta bir Ethereum geliştirici toplantısında duyuruldu. Toplantı sırasında çekirdek geliştiriciler, hard fork’un 14 Mart’ta yapılması planlanan Goerli testnet lansmanından yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşeceği konusunda fikir birliğine varıldığını açıkladı.

Ethereum çekirdek geliştiricisi ve proje koordinatörü Tim Beiko, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ana ağ için, genellikle insanlara duyurudan en az iki hafta sonra süre vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Beiko ayrıca bir ana ağ tarihi üzerinde anlaşmadıklarını ancak 16 Mart’taki bir sonraki geliştirici toplantısında muhtemelen bir tarih belirleyeceklerini ifade etti.

Ethereum balinalarının 7 yıllık birikimi 25 milyon adedi aştı

Santiment ise Ethereum ağındaki büyük balinaların birikim yapmaya devam ettiğini belirtti.

Şu an Ethereum ağında dolaşımdaki miktarın %14,5’ine denk gelen 28,7 milyar dolarlık ETH ise stake edilmiş durumda bulunuyor. Bu miktarın ise yarısından fazlası Lido DAO ile Coinbase, Binance ve Kraken gibi borsaların havuzlarında bulunuyor. Ethereum’da stake faaliyetinin fon çekilebilir duruma getirilmesiyle uzmanlar, bu kuruluşların stake faaliyetlerinden önemli gelirler elde etmesini bekliyor. Diğer yandan Shanghai güncellemesinin ardından yüksek miktarda ETH’nin piyasaya sürülme ihtimaline bağlı olarak Ethereum fiyatında bir düşüş olabileceği beklentisi de güncelliğini koruyor. 

Bu yüzden Ethereum ağındaki güncelleme kripto katılımcıları tarafından heyecanla bekleniyor. Yapılan yorumlar arasında Ethereum’da stake faaliyetlerinin likit hale gelmesiyle yeni bir çağın başlayacağına dair görüşlerde yer alıyor.

Ethereum bu yazının hazırlandığı an itibarıyla ise %4,60 düşüşle 1,566,56 dolar seviyesinden işlem görüyor.

REKLAMI KAPAT X