FBI uyardı: Kuzey Koreli hackerlar, 40 milyon dolardan fazla Bitcoin satabilir

Okuma Süresi: 2 Dakika
FBI uyardı: Kuzey Koreli hackerlar, 40 milyon dolardan fazla Bitcoin satabilir
Doviz.com
24.08.2023 16:56

FBI, Kuzey Kore’nin Lazarus ve APT38 gibi hacker gruplarının çaldığı kripto paraları nakde çevirme hazırlığında olabileceğine yönelik uyarıda bulundu.

Coindesk’in aktardığına göre FBI, Kuzey Kore’nin Lazarus ve APT38 gibi gruplarının geçen yıl çaldığı kripto paraları nakde çevirme hazırlığında olduklarına dair uyarıda bulundu.

Federal kolluk kuvvetleri salı günü yaptığı açıklamada, “Son 24 saat içinde FBI, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) TraderTraitor’a bağlı aktörler (Lazarus Group ve APT38 olarak da bilinir) tarafından çalınan kripto para birimini takip etti” dedi ve “FBI, DPRK’nın 40 milyon dolardan fazla değere sahip Bitcoin’i nakde çevirmeye çalışabileceğine inanıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bu uyarı, önceki kripto hırsızlıklarında çalınan 1.580 Bitcoin’i içeren altı kripto para cüzdanının hareketlerini izleyen bir soruşturmanın ardından geldi.

FBI, kripto para şirketlerine bu cüzdan adresleriyle ilgili blok zinciri verilerini analiz etme ve ilgili işlemleri izleme çağrısı da yaptı.

FBI, konuyla ilgili açıklamasında, Kuzey Kore’nin siber suçlar ve sanal para hırsızlığı gibi yasa dışı faaliyetlerini tespit etmeye ve bunlarla mücadele etmeye devam edeceğinin de altını çizdi.

İLGİLİ HABER ABD'den 3,36 milyar dolarlık Bitcoin operasyonu ABD Adalet Bakanlığı, kripto varlıklar üzerindeki en büyük ikinci kripto para kurtarma operasyonun gerçekleştirilerek, on yıl önce çalınan 3,36 milyar dolarlık Bitcoin'e el konulduğunu açıkladı.

200 milyon dolardan fazla zarara sebep oldu

Öte yandan, son beş yılda Kuzey Kore destekli bilgisayar korsanlığı gruplarının en az 30 saldırının bir parçası olarak 2 milyar dolardan fazla kripto varlığı çaldığı paylaşıldı. Aynı rapora göre, bu gruplar 2023 yılının başından bu yana 200 milyon dolardan fazla zarara neden oldu.

FBI daha önce Kuzey Kore’nin Lazarus grubu çeşitli büyük kripto hırsızlıklarıyla ilişkilendirmişti. Lazarus grubunun hedef aldığı şirketler arasında Axie Infinity, Harmony Horizon, Alphapo, CoinsPaid ve Atomic Wallet gibi kripto hizmetleri sağlayan firmalar da bulunuyordu.

İLGİLİ HABER Hacker grubu Lazarus Japon kripto işletmelerini hedef aldı Japonya Ulusal Polis ve Finansal Hizmetler Ajansları tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, Kuzey Kore'nin siber suç örgütü Lazarus, Japon kripto işletmelerini hedef aldı.
REKLAMI KAPAT X