FTX, fonların iadesi için Galaxy Digital ile çalışmaya hazırlanıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
FTX, fonların iadesi için Galaxy Digital ile çalışmaya hazırlanıyor
Doviz.com
24.08.2023 13:25

İflas eden kripto para borsası FTX, önemli kripto para varlıklarının satışını, stake edilmesini ve riskten korunmasını sağlamak için Galaxy Digital’in yardımını almak istiyor.

FTX, kripto varlıklarının değerini korurken, fonların alacaklılara iadesini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Buna göre şirket, alacaklılara Bitcoin (BTC) veya Ethereum (ETH) yerine, özellikle dolara odaklanarak fiat para biriminde geri ödeme yapma niyetini dile getirdi.

Ancak borsa, 3 milyar doları aşan kripto varlıklarının değeri üzerindeki potansiyel etki konusunda temkinli davrandı. FTX bu karmaşık senaryoda yol almak için ise dijital varlık yönetimi alanında önde gelen bir oyuncu olan Galaxy Digital’in uzmanlığına başvurdu.

FTX’in yakın zamanda dosyalanan mahkeme belgelerine göre borsa, Bitcoin ve Ethereum’un stratejik olarak riskten korunmasının, bu dijital varlıkların satışını başlatmadan önce potansiyel aşağı yönlü riskleri azaltabileceğine inanıyor.

Ayrıca FTX, değerini korurken getiri elde etmek için belirli dijital varlıkları stake etmeyi düşünüyor. Buna göre Galaxy Asset Management’ın katılımı, FTX’in çabaları için önemli bir umut olmayı sürdürüyor.

Mike Novogratz liderliğindeki Galaxy Digital ise kripto alanındaki içgörüleri ve yeterliliği ile ün kazanmış bir şirket olarak öne çıkıyor.

İLGİLİ ANALİZ Kripto para piyasalarında volatilitenin arttığı bir dönem yaşanıyor SEC’in Binance’e açtığı davanın ardından 25 bin dolar seviyesine kadar geri çekilen Bitcoin, mahkemenin davada uzlaşı talep etmesi sonrasında kayıplarının bir kısmını geri aldı.
REKLAMI KAPAT X