Genesis alacaklılarına güven mesajı verdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Genesis alacaklılarına güven mesajı verdi
Doviz.com
24.01.2023 14:37

Reuters'in haberine göre, iflas eden kripto firması Genesis'i temsil eden avukat Sean O'Neal, firmanın alacaklılarla olan anlaşmazlıklarını bu hafta çözeceğini duyurdu. 

O'Neal'in pazartesi günü, Manhattan mahkemesinde ön duruşma sırasında "Şu anda burada otururken, bir arabulucuya ihtiyacımız olacağını sanmıyorum" dediği bildirildi. 

Konuyla ilgili iyimser olduğunu da aktaran O'Neal, Genesis'in alacaklılarla bir anlaşmaya giderek yaklaştığını söyledi.

Genesis son olarak, geçtiğimiz hafta perşembe günü geç saatlerde 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Barry Silbert'in sahibi olduğu Digital Currency Group'un (DCG) bir iştiraki olan Genesis, kasım ayında para çekme işlemlerinin dondurulmasının ve firmanın yakında iflas edeceğine dair haftalarca süren spekülasyonların ardından bu başvurusunu tamamlamıştı.

Geçici CEO Derar Islim ise o sırada yaptığı açıklamada, "Mahkeme içi bir yeniden yapılandırma, varlıkları korumak ve tüm Genesis paydaşları için mümkün olan en iyi sonucu yaratmak için en etkili yolu sunuyor." dedi.

Genesis ek yorum talebine yanıt vermezken; pazartesi günkü duruşmada, iflas Yargıcı Sean Lane, Genesis tarafından sunulan ve firmanın çalışanlarına ve kritik satıcılarına ödeme yapmasını sağlayacak talepler de dahil olmak üzere birçok önergeyi kabul etti.

Genesis ayrıca, firmanın sahip olduğu çeşitli varlıkları açık artırmaya çıkarmayı ve nihayetinde 19 Mayıs'a kadar iflastan çıkmayı planladığını açıkladı.

REKLAMI KAPAT X