Genesis iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanırken, Bitcoin %2'den fazla düşüş yaşıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Genesis iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanırken, Bitcoin %2'den fazla düşüş yaşıyor
Doviz.com
19.01.2023 14:35

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Genesis Global Capital, bu hafta iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Digital Currency Group bünyesinde bulunan Genesis, son birkaç aydır likidite kriziyle mücadele ediyordu. 

Bu süreçte alacaklılarıyla görüşmeye devam eden şirket yetkilileri, krizi aşmak için ise yeterli nakit desteğine ulaşamadı. Bu ise krizin daha da derinleşmesine yol açtı.

Çoğu kripto para birimi, bu gelişmelerin ardından sert bir düşüş yaşarken, analistler de bu düşüşün Genesis Global Capital'in iflas başvurusuna hazırlanmasından kaynaklandığını belirtti.

Bitcoin ise bu gelişmelerin ardından yüzde 2'nin üzerinde değer kaybederek, 20.730,28 seviyesinden işlem görüyor.

Genesis’in mali durumu, ana şirketi DCG’nin Three Arrows Capital’in iflasından etkilenmesiyle bozulmaya başlamıştı.  Ardından FTX ile ticari bağlantısı olan şirket, borsanın çöküşü sonrası daha da zor duruma düştü ve hemen ardından ödeme işlemlerini askıya almak zorunda kaldı. Bu durumdan en çok etkilenen kripto kuruluş ise Gemini borsası oldu. Çünkü Gemini, Genesis aracılığıyla müşterilerinin kripto varlıklarına faiz ödemesi yapıyordu. Genesis, ödemeleri durdurunca Gemini de müşterilerine geri ödeme yapamayarak likidite krizi yaşadı.

ABD Adalet Bakanlığı'nın son hamlesi ise Genesis için karamsar havanın artmasına yol açtı. Buna göre dün geç saatlerde ABD Adalet Bakanlığı, yatırımcıları daha fazla koruyabilmek için küçük bir Rus kripto borsası olan Bitzlato'ya karşı yaptırım kararı aldı. Bu durum piyasalar tarafından diğer kripto borsaları üzerinde de baskının artabileceği yönünde yorumlandı. 

Genesis'in ise bu baskılar karşısında ne kadar dayanabileceği merak konusu olmaya devam ediyor.

REKLAMI KAPAT X