JPMorgan’dan Bitcoin’e yönelik yeni rapor

Okuma Süresi: 2 Dakika
JPMorgan’dan Bitcoin’e yönelik yeni rapor
Doviz.com
26.10.2023 17:27

SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylanacağına dair iyimserliğin artmasıyla Bitcoin ve altcoinlerde önemli bir ralli yaşandı. Rallinin ardından dünyanın en büyük bankalarından JPMorgan ise kripto piyasasına yönelik yeni bir rapor yayımladı. İşte rapordan öne çıkanlar..

Geçtiğimiz günlerde 26.000 dolar seviyelerinde bulunan BTC, SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylanacağına yönelik beklentilerin desteğiyle 35.000 doların üzerine kadar çıktı.

Bankacılık devi JPMorgan ise bu gelişmenin ardından Bitcoin’e (BTC) yönelik yeni bir rapor yayımladı.

Coindesk’in paylaştığına göre büyük cüzdanlara önemli miktarda Bitcoin girişinin olduğu ve bunun da kurumsal yatırımcı talebine işaret ettiği belirtilen raporda, Bitcoin’deki son yükselişin kurumsal yatırımcılar tarafından desteklendiğine dikkat çekildi.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JP Morgan analistleri ise konuyla ilgili raporda şu ifadelere yer verdi:

“Spot Bitcoin ETF’inin SEC tarafından onaylanmasına ilişkin iyimserlik artmaya devam ederken, bu iyimserlik Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla daha güçlü kalmasını sağladı.

Bu noktada lider kripto para birimi BTC, son günlerde önemli yükselişler kaydetti ve bu son yükseliş ivmesinin kurumsal yatırımcılardan kaynaklandığı görüldü.

Zira bankamızın kripto vadeli işlem piyasasına ilişkin analizi de bu iddiayı destekledi.

Çoğunlukla kurumsal yatırımcılar tarafından kullanılan CME Bitcoin vadeli işlemlerine dayanan vadeli pozisyon temsilimiz geçtiğimiz hafta yalnızca bu yılın en yüksek seviyesine değil, aynı zamanda FTX çöküşünden önce Ağustos 2022’de görülen seviyelere yükseldi.”

Kaynak: Glassnode

İşlem hacmine göre lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ise raporun yayımlanmasının ardından bugün TSİ 17.10 itibarıyla bölgesel zirvesinden bir miktar gerileyerek 34,293 dolardan işlem gördü.

İLGİLİ HABER Yeni güvenli liman Bitcoin mi? Kripto devinde sert yükseliş İşlem hacmine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 35 bin dolar seviyesini test ederek geçen yılın mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.
REKLAMI KAPAT X