Kripto para sektöründe ABD baskısı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para sektöründe ABD baskısı
Doviz.com
30.07.2024 11:14

Eski Başkan Donald Trump’ın ABD’nin Bitcoin varlıklarını satmayacağına dair güvence vermesinden birkaç gün sonra ABD hükümeti 2 milyar dolar değerinde Bitcoin’i taşıdı. Bu transfer ise yönetimin zamanlaması ve hedefleri hakkında soru işaretlerini beraberinde getirererek Bitcoin’de baskının artmasına yol açtı.

Blockchain analiz aracı Arkham Intelligence, 2022 yılında hükümetin Silk Road karanlık web pazarından ele geçirilen Bitcoin’den 29,800 Bitcoin’i bir cüzdandan başka bir bilinmeyen cüzdana taşıdığını belirtti. 29 Temmuz’da gerçekleşen bu transfer, Bitcoin 2024 konferansında Trump’ın kripto vaatlerinin hemen ardından geldi.

Trump konuşmasında, ABD hükümetinin mevcut Bitcoin varlıklarını satmayacağına dair söz vermiş ayrıca ABD’yi “dünyanın kripto başkenti” yapma planını açıklamıştı. Trump ayrıca SEC Başkanı Gary Gensler’ın görevden alınmasını da önermişti.

İLGİLİ HABER Donald Trump'tan ABD'yi "Bitcoin süper gücü" yapma sözü Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, ABD'yi "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" olmasını sağlamayı planladığını açıkladı.

Wyoming Senatörü Cynthia Lummis ise Bitcoin’i stratejik bir rezerv varlık olarak tanımlayan yasalar önererek Bitcoin üretiminin yüzde beşini Hazine varlığı olarak satın almayı önermişti. Lummis, Bitcoin’in potansiyel stratejik değerini vurguladığı konuşmasında, bunu modern bir “Louisiana Satın Alması” olarak nitelendirmişti.

Binance VIP ve Kurumsal Başkanı Catherine Chen ise ABD’li yasa koyucuların Bitcoin’e artan ilgisinin dijital varlıklar için olumlu bir işaret olduğunu belirterek, tanınmış liderlerin Bitcoin’in para sistemindeki faydasını açıkça kabul etmesinin, yasal netlik ve uzun vadeli piyasa gelişimi ile sonuçlanabileceğini söylemişti.

Bununla birlikte Bitcoin transferinin zamanlaması herkes tarafından olumlu karşılanmadı. Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, bu hareketi “duyarsız” olarak nitelendirdi ve Trump’ın önceki vaatlerine ters düştüğünü ima etti.

ABD Mareşaller Servisi ile Coinbase (COIN) arasında, ABD hükümetinin kripto varlıklarını korumak amacıyla yapılan 1 Temmuz tarihli bir anlaşmaya dayanan bazı kripto analistleri, bu hareketin bağlantılı olabileceğini düşünüyor. ABD şu anda çoğunlukla el koymalar ve müsaderelerden elde edilen 12 milyar dolar değerinde Bitcoin’e sahip.

Bazı iş dünyası liderleri ise ABD’de Bitcoin’in stratejik bir rezerv varlık olarak kabul edilmesine olumlu bakarken bu konuda hâlâ şüpheler bulunuyor.

İLGİLİ HABER Kripto para sektöründe Almanya baskısı Blockchain analiz platformu Arkham Intelligence verilerine göre, Almanya Federal Kriminal Polisi (BKA) birimine ait kripto para cüzdanlarındaki hareketlilik kripto paralarda yükselişi baskılıyor.
REKLAMI KAPAT X