Kripto paralarda yükseliş hızlandı: Bitcoin 30 bin doları aştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto paralarda yükseliş hızlandı: Bitcoin 30 bin doları aştı
Doviz.com
11.04.2023 08:34

Lider kripto para birimi Bitcoin son 24 saat içinde yüzde 7'ye yakın yükselerek, 30 bin dolar psikolojik direncini aştı.

Bitcoin salı sabahı yükselişine hız kazandırırken, saat 08:20 itibarıyla son 24 saatte yüzde 6,84 artışla 30.151 dolara ulaştı.

Bitcoin bu seviyelere en son 9 Haziran'da, yani yaklaşık 10 ay önce çıkmıştı.

Bitcoin’in ardından ikinci en büyük dijital varlık olan Ethereum ise son  24 saatte yüzde 3,56'lık bir artışla 1.951 dolardan işlem görüyor.

Geçen hafta Elon Musk’un Twitter logosunda yaptığı değişikliğin ardından değer kazanan sekizinci en büyük dijital varlık olan Dogecoin ise yüzde 2,12 artışla 0,08464 dolardan işlem gördü.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri bu sert yükseliş öncesinde, konuyla ilgili paylaştıkları bir notta, "ABD bankacılık krizi, geleneksel finansal sistemin zayıflıklarını ortaya çıkardı" ifadelerini kullanmış ve Bitcoin için yükselişi destekleyen temel katalizörün üretim maliyetini artıracak yarılanma (halving) olacağını söylemişti.

Panigirtzoglou, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu, Bitcoin'in üretim maliyetini mekanik olarak ikiye katlayarak fiyatı 40.000 dolar civarına çıkaracak ve olumlu bir psikolojik etki yaratacaktır." demişti.

Zirveden alanlar hala zararda

Bitcoin her ne kadar yükselişine hız kazandırarak 30 bin dolar sınırını aşsa da, 69 bin dolar olan tarihi zirvesine yakın noktalardan Bitcoin alan ve elinde tutan yatırımcılar ise zararda olmaya devam ediyor.

Yüksek enflasyon ve paranın zaman değeri hesaba katıldığında Bitcoin ayrıca bu büyük zararını kapatmakta da zorlanacağa benziyor. Başka bir deyişle 2021 Kasım ayında 69 bin doları gören Bitcoin hala bu seviyelerin oldukça uzağında bulunuyor.

REKLAMI KAPAT X