Kripto paralarda yükseliş hızlandı: BTC, 9 ayın zirvesine çıktı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto paralarda yükseliş hızlandı: BTC, 9 ayın zirvesine çıktı
Doviz.com
20.03.2023 12:51

Küresel çapta yaşanan bankacılık krizinin ardından piyasalardaki belirsizlik sonrası yükselişe geçen Bitcoin, 9 ayın en yüksek seviyesinden işlem görüyor.

Haftanın ilk işlem gününe Asya seansının açılışıyla yüzde 2’ye yakın değer kaybederek başlayan Bitcoin, Avrupa seansında işlemlerin başlamasıyla yönünü tekrar yukarı çevirdi.

ABD'de başlayan ve Credit Suisse ile küresel çapta tedirginlik yaratan bankacılık krizi sonrasında yatırımcıların geleneksel finans sistemine olan güveninin azalmasıyla kripto paralara olan ilgi de artış gösterdi.

Yatırımcıların artan bu ilgisiyle Bitcoin fiyatı bugün 9 ayın zirvesi olan 28 bin 401 dolara kadar çıkarken; saat 12:45 itibarıyla ise BTC’nin fiyatı yüzde 4,10 artışla 28 bin 199 dolardan işlem görüyor.

Matrixport Araştırma Müdürü Markus Thielson ise BTC fiyatlarında yaşanan yükselişle ilgili “Bitcoin alternatif bir likidite aracı olduğundan, momentum tamamen likidite tarafından destekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Thielson ayrıca 6 büyük merkez bankasının likidite sözü vermesine atıfta bulunarak, Bitcoin’in rekor seviyelere çıktığı 2021 yılında olduğu gibi merkez bankalarından gelen likiditenin kripto varlıklarına yönlenebileceğini ve bunun da fiyatları 45 bin dolara kadar taşıyabileceğini açıkladı.

Bitcoin’de yükseliş sürecek mi?

Analistler, BTC fiyat hareketlerinde yaşanan yükselişte temel katalizörün 22 Mart tarihinde açıklanacak olan Fed’in faiz kararı olacağını belirterek, bu karar sonrasında Bitcoin’in yükselişine devam edip etmeyeceğinin daha net görülebileceğini bildiriyor.

Analistler ayrıca bu zamana kadar, piyasada oluşabilecek yüksek volatiliteye karşı da yatırımcılara uyarıda bulunuyor.

REKLAMI KAPAT X