Kripto rallisinin ortasında İngiliz bankadan Bitcoin için yeni tahmin

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto rallisinin ortasında İngiliz bankadan Bitcoin için yeni tahmin
Doviz.com
09.01.2024 10:36

İngiltere merkezli Standard Chartered, ETF kararı beklenirken Bitcoin’in 47 bin doları test etmesinin ardından 2025 yılına yönelik yeni bir tahminde bulundu.

İngiltere'nin önde gelen bankalarından Standard Chartered, Bitcoin için yeni tahminini açıkladı.

Buna göre banka, spot Bitcoin ETF'lerinin onaylanması halinde Bitcoin'in 2025 yılına kadar 200 bin dolara yükseleceği öngörüsünde bulundu. Banka daha önce yaptığı değerlendirmesinde Bitcoin için 100 bin dolar tahmininde bulunmuştu.

Bankanın yeni tahminin ise spot Bitcoin ETF'lerinin 50-100 milyar dolarlık giriş çekebileceği beklentisine dayandırıldığı bildirildi.

Standard Chartered Dijital Varlıklar Başkanı Geoff Kendrick ve analist Suki Cooper'ın konuyla ilgili raporunda, "ETF ile ilgili girişler beklediğimiz gibi gerçekleşirse, 2025 sonunda 200 bin dolar yakın bir seviyenin mümkün olduğunu düşünüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Analistler, ETF onaylarının Bitcoin'e katılımı normalleştirmek için dönüm noktası olacağını da dile getirdi.

Bankanın öngürüsünün gerçekleşmesi için ise Bitcoin'in 4 kattan fazla artması gerekiyor. Bitcoin, bu sabah TSİ 10.22 itibarıyla yüzde 6,50 artışla 46 bin 877 dolardan alıcı buluyor.

İLGİLİ HABER Bitcoinde sert yükseliş BlackRock, Ark ve Bitcoin'e doğrudan yatırım yapan bazı diğer ihraççıların sürecin son adımı olan S1 dosyalarını sunmasının ardından lider kripto para birimi Bitcoin 45 bin doların üzerini test etti.

Gözler SEC kararında

Diğer taraftan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun karar tarihi yaklaştı. Kurumun, ARK ve 21 Shares başvurusu için 10 Ocak'a kadar karar vermesi bekleniyor. Piyasalar ise SEC'nin ETF'lere onay vereceğine ilişkin iyimser bir tutum sergiliyor.

SEC Başkanı Gary Gensler ise son olarak kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulunmuş ve kripto varlık yatırımı veya hizmeti sunanların federal menkul kıymet yasaları da dahil geçerli bazı yasalara uymayabileceğine işaret etmişti.

Gensler ayrıca kripto varlıklara yatırım yapanların, yatırımlarıyla bağlantılı olarak önemli bilgilerden ve diğer önemli korumalardan mahrum kalabileceklerini anlaması gerektiğinin önemine vurgu yapmış ve yatırımların bu ölçüde yapılması gerektiğine işaret etmişti.

İLGİLİ HABER SEC Başkanı Gensler, kripto para yatırımcılarını uyardı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun spot Bitcoin ETF ile ilgili kararı beklenirken, SEC Başkanı Gary Gensler kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulundu.
REKLAMI KAPAT X