Küresel satış baskısının ardından Bitcoin'de kayıpları telafi arayışı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Küresel satış baskısının ardından Bitcoin'de kayıpları telafi arayışı
Doviz.com
06.08.2024 11:15

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, dün küresel piyasalar gibi kripto paralarda da yaşanan tarihi satış baskısının ardından yeniden 55 bin doların üzerine çıktı.

Analistler, ABD'de dün açıklanan veriler ve Fed yetkililerinin açıklamaları sonrasında piyasaların bir nebze de olsa rahatladığını belirtti.

Saat 11.10 itibarıyla son 24 saatte fiyatında yüzde 6,28 artış yaşayan Bitcoin, 55 bin 808 dolar seviyesine çıktı.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum ise son 24 saatte yüzde 8,19 değer kazanarak 2 bin 515 dolar seviyesine yükseldi.

Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesiyle ve Asya piyasasındaki gelişmelerle haftanın ilk işlem gününde tarihi satış baskısıyla karşı karşıya kalmıştı.

İLGİLİ ANALİZ Kripto piyasasında büyük çöküş: İşte nedenleri Kripto para piyasasında son günlerde yaşanan büyük düşüş, yatırımcılar arasında büyük bir paniğe neden oldu. Bu düşüşün ardındaki temel sebepler arasında Japonya Merkez Bankası’nın faiz artırımı sonraki borsanın çöküşü, ABD’de resesyon korkuları ve İran ile İsrail arasındaki artan gerilim yer alıyor.
İLGİLİ HABER JPMorgan: Carry trade çözülmesinin sadece yarısı bitti JPMorgan, yenin hala en düşük değerli para birimlerinden biri olduğunu belirterek, son dönemde yaşanan carry trade işlemlerindeki çözülmenin devam edebileceğini aktardı.
REKLAMI KAPAT X