Mastercard'dan kripto para adımı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Mastercard'dan kripto para adımı
Doviz.com
17.10.2022 16:13

Mastercard, finans kuruluşlarının müşterilerine kripto para faaliyetlerinde yardımcı olmak için yeni bir adım attı.

Mastercard, PayPal tarafından halihazırda kullanılan bir kripto ticaret platformu olan Paxos ile bankalar arasında bir köprü görevi görmeye hazırlanıyor.

Mastercard bu programda, yasal uyumluluk ve güvenlik konuları üzerinde de çalışacak.

Mastercard böylelikle, bankaların bu işe dahil olmasını kolaylaştırarak kripto varlıklara kitlelerin erişimini de kolaylaştırmak istiyor.

Bitcoin gibi kripto para birimlerinin bu yıl değerlerinin yarısından fazlasını kaybetmesi sebebiyle bazı yatırımcılar, kripto varlıklara hala çekimser yaklaşıyor.

Ayrıca kripto para sektörü, ocak ayından bu yana defalarca hacklenerek, çok sayıda iflas yaşadı. Bunlar da yatırımcıların çekimser olmasını destekleyen sebepler oldu.

Mastercard yetkilisi Jorn Lambert, anketlere göre hala bu kripto varlıklara talebin olduğunu ancak katılımcıların yaklaşık %60'ının mevcut bankaları aracılığıyla kripto varlıkları test etmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Lambert, "Dışarıda bu konuyla gerçekten ilgilenen ve kriptoya ilgi duyan çok sayıda tüketici var ancak bu hizmetler yatırımcılara, finansal kurumlar tarafından sunulsaydı kendilerini çok daha güvende hissederlerdi." değerlendirmesinde bulundu.

Lambert’a göre Mastercard, ürününü önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde pilot olarak piyasaya sürecek ve ardından daha fazla coğrafyaya yaymak için çalışacak.

Lambert kripto sektörünün ayı piyasasının içinde olmasının ise, daha fazla hareketliliğin daha fazla işleme yol açması sebebiyle, Mastercard'ın ana işini de besleyeceğini belirterek, kripto para birimlerinin bankalar ile aracı kurumları devre dışı bırakmayı amaçlamasına rağmen, kripto endüstrisinin geleneksel finans kurumlarının dışında kalarak gelişmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Etiketler: Mastercard kripto para
REKLAMI KAPAT X