Mastercard ve Binance, 4 ülkede kripto kart ortaklığını sonlandırıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Mastercard ve Binance, 4 ülkede kripto kart ortaklığını sonlandırıyor
Doviz.com
25.08.2023 12:54

Mastercard ve Binance arasındaki kripto kartı programı, 4 ülkede 22 Eylül'den itibaren sona erecek.

Ödeme hizmetleri devi Mastercard ve kripto para borsası Binance, 22 Eylül’den itibaren Brezilya, Kolombiya, Bahreyn ve Arjantin’de sunulan kripto kart hizmetini sonlandıracağını açıkladı. 

Binance logolu kripto kart hizmeti, kullanıcıların Mastercard ödeme ağını kullanarak kripto varlıklarını alışverişlerde kullanmalarını sağlayan önemli bir hizmet olarak lanse edildi. Bu tür hizmetler, kripto paraların geleneksel piyasalarda kabulünü artıracak son derece önemli ürünler olarak kabul ediliyor. Ancak alınan son karara göre kripto kart hizmeti, Latin Amerika ve Orta Doğu bölgesinde sekteye uğrayacak.

Mastercard, Binance’in haricinde birçok kripto şirketiyle kripto kart konusunda iş birliği yaptı. Bunlar arasında ABD kripto borsası Gemini ile ortak bir çalışma bulunurken şirket tarafından yapılan açıklamada diğer ortaklıkların Binance kararından etkilenmeyeceği belirtildi.

Mastercard, geçmiş dönemlerde yaptığı açıklamalarda şirketin kripto endüstrisine yönelik açılımının büyüyerek devam edeceği üzerinde durdu. Ancak kripto piyasasının en büyük borsası Binance ile iş birliğinin sonlandırılması, şirketin kripto alanına yönelik söylemlerinin aksine bir eylem oldu. Bununla birlikte Mastercard, Binance ortaklığının neden sona erdirildiğiyle ilgili detaylı bir açıklama yapmadı.

Binance küresel düzenleyicilerle sorun yaşamaya devam ediyor

Dünya genelinde bazı yargı bölgelerinde düzenleyici engeline takılan Binance, ülkeler bazında uyum sürecini sürdürmek adına yoğun çaba sarfediyor. Binance, özellikle ABD’de SEC ve CFTC’nin şirkete ve kurucusu Changpeng Zhao’ya yönelik açtığı davalardan dolayı baskı altında kalmaya devam ediyor.

Binance’in Mastercard programının neden sona erdiğiyle ilgili bilgi eksikliği olsa da platformun destek ekibi X üzerinden Latin Amerika ve Orta Doğu’daki kripto kart hizmetinin durdurulacağını teyit etti.

İLGİLİ HABER Binance, kripto ödeme hizmeti Binance Connect'i kapatıyor İşlem hacmine göre kripto para piyasasının lider borsası Binance, kripto ödeme hizmeti Binance Connect'i kapatma kararı aldı.
REKLAMI KAPAT X